PROSLAVLJEN PATRON „KUĆE NAVJEŠTENJA“ U GROMILJAKU I PATRON DRUŠTVA PRIJATELJA MALOGA ISUSA

PROSLAVLJEN PATRON „KUĆE NAVJEŠTENJA“ U GROMILJAKU I PATRON DRUŠTVA PRIJATELJA MALOGA ISUSA

Subota, 25. 3. 2017.

U pripravništvo Društva Prijatelja Maloga Isusa primljeno je šest novih članova

U subotu, 25. ožujka, sestre Služavke Malog Isusa u Kući Navještenja u Gromiljaku proslavile su zaštitnika svoga Duhovnog Centra - Navještenje Gospodinovo ili Blagovijest.


Svečano Misno slavlje predvodio je vlč. dr. sc. Dubravko Turalija, koji se u svojoj propovjedi osvornuo na svetopisamska izvješća koja govore o Božjoj objavi ženama. Na poseban način obratio se Prijateljima Maloga Isusa rekavši: “Vi se nazivate prijateljima Malog Isusa, a to drugim riječima znači braća i sestre Maloga Isusa, odnosno kraljevići i kraljevine svoje nebeske Kraljice, branjenici i štićenici svoje nebeske Odvjetnice; redovnici i redovnice svoje nebeske Poglavarice; sinovi i kćeri svoje nebeske Majke preko koje je njezin Sin obnovio sve ono što je nekada netko porušio, oštetio i obespravio. Ono što je obnovio iz vremena Abrahama obnavlja i u našem vremenu i obnavljat će u budućnosti. Zato svaka nepravda mora biti zadovoljena i ispravljena jer Kralj, Sudac i Otac ovoga svijeta nije čovjek nego Bog koji sa svojim Sinom i s Duhom Svetim kraljuje i vlada u sve vijeke vijekova. Amen.” Zajedno sa sestrama iz samostana “Kuća Navještenja” na Euharistijskom slavlju prisustvovale su i sestre iz samostana u Vitezu i Sarajevu na čelu s provincijskom glavaricom s. M. Admiratom Lučić, kao i vjernici župe Gromiljak i Prijatelji Maloga Isusa.

Nakon propovijedi u pripravništvo Društva Prijatelja Maloga Isusa primljeno je šest novih članova koji su izrazili svoju želju i spremnost nasljedovanja Malenog Isusa pred s. Marinom Perić, pročelnice povjerenstva DPMI, a nakon toga punopravni članovi DPMI su obnovili obećanja pred s. Admiratom Lučić, provincijaskom glavaricom. Sestre i PMI su se duhovno pripremali za slavlje blagdana Blagovjesti i patrona Društva PMI trodnevnicom od 22.-24. ožujka.

Neka nas zagovara Blažena Djevica Marija kako bismo bili pozorni slušatelji i vršitelji Božje Riječi!

s.M.P.

  Vijesti - Sve