Susret s mladima u župi sv. Spasa u Splitu

Susret s mladima u župi sv. Spasa u Splitu

Utorak, 6. 3. 2018.

U subotu,  3. ožujka 2018. god., u poslijepodnevnim satima, mlade sestre juniorke s. Milana Žegarac i s. Faustina Zemunik zajedno sa s. Marinom Mužinić uputile su se u župu sv. Spasa na Maješima u Splitu kako bi mladima posvjedočile o ljepoti Božjeg poziva. Ondje ih je dočekala naša s. Loreta Leventić, katehistica u župi, župnik don Anđelko Dukić i kapelan don Ante Bitunjac.


Sestre su se susrele sa dvije vjeronaučne skupine mladih prvog i drugog razreda srednje škole koji se pripremaju za sakrament sv. potvrde. Prva skupina je bila u 14 sati, a zatim je odmah uslijedila druga u 14 i 45 sati. Don Ante je na početku svakog susreta mladima predstavio sestre, zaželio im dobrodošlicu te predao riječ. Susreti su započinjali pjesmom i molitvom, a zatim je u uvodnom dijelu s. Marina mladima progovorila o životu kao pozivu Božje ljubavi upućenom svakom čovjeku i unutar kojega Bog opet neprestano poziva svakog pojedinca na zajedništvo Njegove ljubavi, na radost i puninu sreće koja se očituje kao Njegova Volja za nas. Naglasila je mladima kako ih Gospodin zove da svojom slobodom prigrle taj primarni poziv na život i ljubav i da ih On želi za svoje suradnike u svom stvarateljskom djelu ljubavi. Tek tada moguće je otvoriti se i prepoznati onaj posebni poziv u bračni život ili u duhovni stalež kao najizvrsniji put kojeg Gospodin priprema za svakoga ponaosob. Taj poziv je izričaj onog najljepšeg što Bog želi za nas u ovom životu kako bismo se potpuno ostvarili kao njegova ljubljena djeca. Kao poticaj i motivacija za dublje promišljanje o samom duhovnom pozivu sestre su mladima prikazale kratak video uradak koji kroz sliku, riječ i glazbu prati životni put mlade djevojke koja unatoč ljubavi prema svom mladiću susreće i otvara srce jednoj većoj Ljubavi te joj se na kraju potpuno daruje po redovničkim zavjetima. 

Nakon video prikaza svoja svjedočanstva duhovnog poziva izrekle su s. Faustina i s. Milana, nakon čega su im mladi postavljali pitanja. Susreti su završili molitvom i pjesmom. Na kraju, oprostivši se sa mladima sestre su ostale još u društvu župnika don Anđelka i s. Lorete na čiji poziv su i došle.

s. M. M.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve