Susret u bojama

Susret u bojama

Ponedjeljak, 28. 2. 2022.

U ponedjeljak, 28. veljače 2022. održan je susret Prijatelja Malog Isusa u župi sv. Ivana Krstitelja u Novoj vesi u Zagrebu. Susret je započeo misnim slavljem i molitvom svetom Josipu u crkvi svetog Ivana Krstitelja, a nakon toga se nastavio u župnoj dvorani. Susret su vodile sestre iz Vijeća Prijatelja Malog Isusa zagrebačke provincije SMI – pročelnica Vijeća s. M. Kristina Maslać, s. M. Jelena Burić i s. M. Zrinka Šutalo, a pridružile su im se i s. M. Marta Vunak, voditeljica Prijatelja Malog Isusa župe u Novoj Vesi te s. M. Monika Maslać i naš župnik koji je i sam član Društva PMI, vlč. Ivan Lastovčić. S. Kristina nas je posjetila u sklopu svog pastoralnog pohoda u kojem obilazi sve zajednice Društva PMI.

Susret se sastajao od dva dijela - molitvu i radionicu. Uz molitvu prošli smo dio Statuta Prijatelja Malog Isusa te naše obaveze kao članova PMI: koliko je važno naše djelovanje kroz molitvu, aktivan rad s potrebitima te širenje djelovanja putem medija – web stranicu PMI i Bilten PMI. A potom je uslijedila radionica u bojama. Svaki od prisutnih članova i simpatizera PMI bio je uključen u radionicu svojom bojom na papiru i kasnije komentirajući svoju ulogu u Društvu, dajući svoju sliku i predodžbu kako vidi sebe u Drušvu i što bi trebao izmjeniti, popraviti ili dodati da se Društvo ojača i djeluje još aktivnije.

Boje su se nizale, svatko je dao sebe, svatko je dobio neki novi poticaj za dalje. Svi se mi kao članovi ponekad nađemo u nekoj situaciji kad više nema novih zamisli, kad stojimo i ne mičemo se, ali ovaj susret nam je u svom šarenilu boja bio poticaj za novo dalje. Simpatizerima je to bio poticaj za članstvo i da daju nešto svoje zajednici i Društvu - da svi skupa živnemo! Boje koje su se ispreplitale kroz predavanje bile su odraz našeg trenutnog stanja: crvena kao upozorenje, žuta kao svjetlost, zelena kao početak novog….

Susret je završen pjevanjem himne Prijatelja Malog Isusa. Svojim kućama pošli smo ispunjena srca u bojama ozarenih i nasmješenih lica s odlukom da hodimo Stadlerovim stopama.

Sandra Šulj, PMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve