Susret sestara juniorki Zagrebačke provincije SMI

Susret sestara juniorki Zagrebačke provincije SMI

Subota, 30. 5. 2015.

U subotu, 30. svibnja 2015. u samostanu „Antunovac“ u Novoj vesi, održan je susret sestara juniorki Zagrebačke provincije pod vodstvom magistre s. M. Marije Kiš. Sestre je pozdravila i s njima dijelu susreta nazočila i provincijalna glavarica s. M. Katarina Penić-Sirak. Na kratko je navratila i časna majka s. M. Radoslava Radek te je tom prilikom uputila nekoliko riječi ohrabrenja i poticaja mladim sestrama.


Tema ovog susreta bila je „Karizma-osobna i zajednička te poslanje naše Družbe u Crkvi“. Razmišljajući i otkrivajući vlastite sposobnosti, darove, uspjehe i upisujući ih u „cvijet“ dajući mu time ljepotu i vrijednost, započele smo radni dio susreta. S. Marija je pripremila lijepo predavanje na temu posvjestivši u njem značenje i važnost primljene karizme te, posebno stavivši pred oči lik Oca Utemeljitelja, prikazala poslanje naše Družbe SMI koju smo pozvane utjeloviti u današnjem vremenu.

Nakon predavanja razvila se plodonosna diskusija, a sve smo zaokružile sjedinivši poticaje pape Ivana Pavla II. u enciklici Vita consecrata s našim Konstitucijama pokušavši u tome vidjeti ono što je najpotrebnije kako bi i danas mogle autentično nastaviti djelo Oca Utemeljitelja s punim žarom i radošću.

  Vijesti - Sve