Sv. Josip - ANIMATOR Svete Obitelji

Sv. Josip - ANIMATOR Svete Obitelji

Subota, 25. 9. 2021.

Prijatelji Malog Isusa zagrebačke provincije započeli su planiranje pastoralne godine susretom animatora koji je održan 25.9.2021. u samostanu Antunovac u Novoj vesi. Kako to obično biva, susret je podijeljen u dva dijela. Prvi dio animirao je vlč. Josip Šimunović, dekan na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a drugi dio održao se u radnoj atmosferi i dogovoru o pastoralnom i molitvenom djelovanju PMI u ovoj godini pod vodstvom pročelnice s. Kristine Maslać.

Vlč. Šimunović govorio nam je na temu “U blizini sv. Josipa” prigodno u godini sv. Josipa i kao priprema za nadolazeće hodočašće u Nacionalno svetište u Karlovac. Vrlo jednostavno i jasno približio nam je sv. Josipa iz malo drugačije perspektive podsjećajući što mi kao PMI možemo naučiti i nasljedovati od sv. Josipa. Sve nas je potaknuo na razmišljanje i dijeljenje vlastitih iskustava i težina koje kroz život nosimo, s naglaskom da ih poput sv. Josipa uvijek nosimo s pouzdanjem u Boga. Nakon predavanja uslijedila je radionica u kojoj smo razgovarali o tome kako možemo djelovati u godini sv. Josipa na osobnoj, obiteljskoj, župnoj i društvenoj razini.

Vrhunac susreta bio je Euharistijsko slavlje te molitva krunice Malom Isusu. Nakon zajedničke okrijepe na ručku nastavili smo susret osvrtom na prošlu godinu, predajem izvješća te razgovoru i planiranju za pastoralnu godinu. Završili smo susret u radosnom okruženju, okrijepljeni i ohrabreni za daljnji rad i rast.

U ime svih Prijatelja Malog Isusa zahvaljujemo se s. Petri Marjanović, provincijskoj glavarici i svim ostalim sestrama na organizaciji i prijemu, a naročito s. Kristini koja nas svojim zalaganjem i djelima potiče da i mi činimo tako.

Vladimira Vreš Kupres, PMI Samobor

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve