Tako je radio i sv. Duje

Tako je radio i sv. Duje

Petak, 8. 5. 2015.

 Mi duhovni potomci sv. Dujma koliko ga razumijemo kao svjedoka nade i neustrašive vjere? Jesmo li Dujmovu nadu prognali iz našeg života, obitelji i društva?

Ove misli prebirali smo dok smo se okupljali u našoj provincijalnoj kući sv. Ane poslije podne na svetkovinu zaštitnika Grada i Nadbiskupije. 


 Grad Split pripremio je mnoge kulturne i zabavne manifestacije a vjernici sudjelovali u veličanstvenoj procesiji i Euharistijskom slavlju na Trgu dr. Franje Tuđmana na rivi.  Naše vrijedne i odgovorne animatorice  okupile se poslije podne pitajući se kako DANAS BITI RADOSNI SVJEDOCI.

Pripremajući i prebirući program(okvirno dogovoren na zadnjem susretu animatora) za proslavu 20. godišnjice postojanja i djelovanja Društva Prijatelja Isusa osjećali smo odgovornost, ponos i zahvalnost.

Pročelnica s. Dolores Brkić i animatorica Marina Rubić izložile su  provincijalki s.Anemarie Radan  i  njezinoj zamjenici s. Eduardi Marić detalje programa i Plakat koji je kreirala pročelnica sa svojim učenikom, podupirateljem PMI-a. Materijali su poslani svim animatorima, sestrama voditeljicama PMI-a  i sestarskim zajednicama jer će tada sestre obilježiti i Dan Provincije. Ostala iznenađenja čekaju nas kod naše Gospe Lurdske u Vepricu.

 I za kraj iz Papine knjižice:“Traži Gospodina u jaslicama“

                               Prijeći prag vjere

                               Podrazumijeva ne sramiti se

                               Imati srce djeteta koje-

                                Jer još uvijek vjeruje u nemoguće-

                                 Može živjeti u nadi;

                                 Jedino ona može dati smisao

                                 I preobraziti povijest.

                                                                                   Sudionica susreta

  Vijesti - Sve