“Tko sam, što sam?” - završna priredba

“Tko sam, što sam?” - završna priredba

Subota, 31. 5. 2014.

Djeca dječjeg vrtića " Mali Isus" iz Kaštel Kambelovca, 28.05. 2014. sa svojim tetama, s. Martinom i s. Kristinom, upriličili su za svoje roditelje, prijatelje i goste završnu svečanost pod nazivom "Tko sam, što sam? "


U predstavi su sudjelovala sva djeca iz vrtića. Manja djeca oprostila su se od  svojih velikih prijatelja, koji će ove jeseni sjesti u školske klupe. Bez obzira na godine, udjela u ovoj svečanosti imali su podjednako veliki i oni manji, koji će kasnije poći u školu . Tako su djeca predškolske dobi još jednom pokazala, da  sve što je u stihovima i pričicama bajkovito prikazano, može  se zajedničkim zalaganjem oživjeti  kroz igru i dramatizaciju.

Centralni dio ovog događaja činio je igrokaz "Tko sam, što sam?", po kojemu je predstava dobila naziv. Radnja se događa u jednom seoskom dvorištu. Malo izgubljeno pile  traži svoje, roditelje upoznaje druge stanovnike dvorišta i uči, te  na kraju pronalazi svoje roditelje. Roditeljska je ljubav ipak  najtoplija, najdragocjenija. Tu se djeca osjećaju sigurno i zaštićeno.

Djeca su bila pravi mali glumci, uvježbani u ritmici, pjevanju, glumi, recitaciji i slobodnom kretanju na pozornici. Zaista su zadivili sve prisutne roditelje. Možda će se neki od njih kasnije baviti profesionalnom glumom. Priredba je zvršila dijeljenjem "Diploma" i zajedničkim druženjem djece i roditelja, koji su se pobrinuli da svoju djecu nagrade kolačima i sokom.

  Vijesti - Sve