U Gospinoj školi, put u novi život

U Gospinoj školi, put u novi život

Utorak, 12. 11. 2019.

U  svojstvu terenske nastave i ujedno duhovne obnove 90 mladih vjeroučenika Druge gimnazije iz Splita, 7. studenog 2019. hodočastili su u Međugorje u organizaciji prof. vjeronauka s. Dolores Brkić.  Zbog većeg broja mladih u pratnji su bila 4 profesora.


Dolazeći u Međugorje, jasno da je sakramenat pomirenja i Euharistijsko slavlje  jedan od bitnih ciljeva. Misa je bila na talijanskom jeziku, pa smo povezali interdisciplinarnost učenja jer dolazimo iz jezične gimnazije.

Drugi važni razlog i svrha terenske nastave bio je program u zajednici Cenacolo. Okvirne teme su se odnosile na:

Bijeg od slobode; Iz nesigurnosti u ovisnosti
Potraga za trajnim vrednotama
Ljubav Božja i naša vjera preobražava život

Jedno izlaganje bilo je na engleskom jeziku ali i učenička diskusija te smo bili ponosni na među predmetno učenje kroz ovaj projekt.

Dirljivo je bilo slušati vlastito svjedočanstvo mladića koji su se izgubili u vrtlogu života, prošli teška iskustva. U zajednici su došli do novog obnovljenog života uz pomoć vjere, odnosno ljubavi Božje. Žarko su mladima naglašavali druženje s Bogom kroz molitvu i sakramente kao i iskrenu komunikaciju sa roditeljima. Kroz svoje izlaganje žarko su molili mlade , budući da su generacija  suvremenih tehnologija, da dobro progledaju gdje ih to vodi. Naročito su naglasili kako su poklekli u svom životu kroz razne ovisnosti, ali sad su klekli pred živog Boga u svetohraništu koji im poklanja uskrsnuće naglasivši nam: „ Samo je jedan lijek, LJUBAV BOŽJA! „

Pri povratku posjetili smo etno-selo Herceg, nesvakidašnji i jedinstveni ambijent.

Zahvalni Bogu i majci Mariji kao i voditeljici ovog projekta i svima koji su nam darovali pravu riječ, sretno smo se ispunjeni i obnovljeni vratili u Split.

      Prof. Anka Nikolić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve