U samostanu sv. Ane u Splitu proslavljena svetkovina  sv. Josipa - zaštitnika splitske Provincije

U samostanu sv. Ane u Splitu proslavljena svetkovina sv. Josipa - zaštitnika splitske Provincije

Ponedjeljak, 20. 3. 2023.

U samostanu sv. Ane u Splitu sestre Služavke Maloga Isusa proslavile su u ponedjeljak, 20.3.2023. godine, svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika svoje Provincije. Misno slavlje predslavio je don Stanko Jerčić, generalni vikar Hvarsko-bračko-viške biskupije i brat naše sestre Celestine u suslavlju s našim župnikom don Mihaelom Provićem i đakonom don Ivanom Mamićem. Uz sestre i svećenike na slavlju su bile i gospođa Zrinka Ančić i gospođa Vesna Mamić kao predstavnice Prijatelja Malog Isusa te gospođa Marija Šošić i gospođa Lidija Dugan iz udruge 40 dana za život. 

U prigodnoj homiliji, koju u cijelosti možete pročitati OVDJE, don Stanko nam je na jedinstven i neuobičajen način progovorio o sv. Josipu kao o onome čija je veličina u djelima koja su procvala na onom štapu što mu ga mi rado na portretima stavljamo u ruke, a što je vrhunac istinske pobožnosti svojstvene svim odabranicima Božjim, uključujući, naravno prije svih one najizvrsnije -  Mariju i Isusa koji su ga i ispratili iz ovog života zbog čega je proglašen zaštitnikom umirućih te zagovornikom blažene i sretne smrti. Svoju propovijed, don Stanko, je završio sonetom čiji su posljednji stihovi:

„Ti, štite Crkve, naše Domaje,

kršćanski cijeli slavi te svijet

zanosno pjeva: O. Josipe svet!“

Na kraju sv. Mise don Stanko je zaželio da nas sve Gospodin blagoslovi po zagovoru sv. Josipa  i „unese u naša srca onaj mir i radost koju je živio sv. Josip u društvu tako dragih i milih Marije i Isusa, a onda neka nam dade milost da i mi jednom kad dođe naš čas preminemo u društvu Isusa i Marije.„

Nakon misnog slavlja slijedio je  zajednički stol, gdje se svima okupljenima obratila i provincijska  glavarica s. M. Terezija Pervan. Zahvalila  se don Stanku, don Mihaelu i don Ivanu, kao i svim prisutnim gostima, te istaknula  koliku važnost svatko od prisutnih ima u životu Provincije. 

s. M. Milana Žegarac

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve