U duhu zahvalnosti

U duhu zahvalnosti

Nedelja, 9. 10. 2011.

STENJEVEC: U nedjelju 9. listopada dok je cijela Crkva zahvaljivala dobrome Bogu za sva primljena dobročinstva u plodovima zemlje, sestre su pred okupljenom župnom zajednicom u župi sv. Nikole biskupa (Stenjevec II) svjedočenjem o zvanju i poslanju Družbe zahvaljivale Bogu na daru poziva.


Sestre su pokušale o tajni odaziva na dar poziva posvjedočiti sudjelovanjem u euharistijskim slavljima, govorom o životu i djelovanju Družbe uz pripremljenu prezentaciju te predstavljanjem Družbe kroz tiskane materijale. Osobito slikovit i rječit govor o tajni poziva bio je govor s. Valerije koja se nadahnula sjemenjem, plodovima , osobito kruhom, koji su bili izloženi pred oltarom te je istaknula kako slika rađanja prekrasnog ploda iz male sjemenke može pomoći u poniranju u tajnu poziva. Što je sve potrebno da bi iz sjemena niknuo prekrasan cvijet ili da bismo dobili fini kruh?

Puno rada na zemlji: oranja i sijanja, u pravo vrijeme sunca i kiše, žetva, rad u mlinu i pekari. Nekoliko mjeseci da bismo od zrna u zemlji došli do kruha na stolu. Tako je i sa duhovnim zvanjem. Potrebno je puno molitve, promišljanja, rada, učenja da bi se rodilo i razvilo duhovno zvanje. Potrebno je sada moliti da bismo imali svećeničkih i redovničkih zvanja za nekoliko godina. S. Valerija je posvijestila kako su sestre SMI prisutne u župi Uznesenja BDM u Stenjevcu I već 51 godinu i da su dobro poznate mnogima, osobito starosjediocima. Zahvalila je i svima koji su kroz sve te godine bili sestrama prijatelji i suradnici u svim radostima i poteškoćama života. Potakla ih je da zahvaljuju Bogu za svećenike koje imaju u svojoj sredini i pozvala ih na molitvu za nova svećenička i redovnička zvanja, a posebno i za Služavke malog Isusa.
U prijepodnevnoj „misiji“ sudjelovale su s. Valerija Sakač, s. Viktorija Predragović, s. Samuela Grozaj, a u večernjoj „misiji“ s. Jelena Burić, s. Emanuela Pečnik i s. Martina Vugrinec.

  Vijesti - Sve