U Gromiljaku obilježen Dan bolesnika

U Gromiljaku obilježen Dan bolesnika

Subota, 13. 2. 2016.

 U subotu, 13. veljače 2016. godine u Gromiljaku je obilježen 24. svjetski Dan bolesnika i zdravstvenih djelatnika. Molitvu i susret s bolesnicima, župa Imena Marijina povezuje sa sestrama Služavkama Maloga Isusa u čijoj je karizmi služenje najpotrebnijima.


Stoga su u subotu 13. veljače vjernici iz Gromiljaka i okolice krenuli u Kuću Navještenja u kojoj je svečano euharistijsko slavlje predslavio fra Gabrijel Tomić, duhovnik sestara Klarisa i župni vikar župe Brestovsko, u koncelebraciji vojnog kapelna vlč. Jakova Pavlovića i dosadašnjeg župnika preč Marka Perića. Misno je slavlje uzveličao zbor Vojske iz Kiseljaka.

Na početku ih je mise u ime župnika pozdravio vlč. Jakov Pavlović, te predao riječ fra Gabrijelu koji je u svojoj propovijedi progovorio o kršćanskom zajedništvu, te o zajedništvu s Isusom i Marijom. Kazao je da bez misnog zajedništva nema kršćanskog zajedništva. Podsjetio je na važnost molitve za bolesnike, te na konkretna djela ljubavi. Progovorio je zatim o Isusovom utjelovljenju u srcima vjernika koji se pričeste. Kazao je da su upravo vjernici koji primaju Isusovo tijelo oni koji u Isusove Ime trebaju izgoniti zloduha droge, kocke, psovke i abortusa. Nakon propovijedi i molitve vjernik, fra Gabrijel je podijelio sakrament bolesničkog pomazanja onima koji su to željeli.

Nakon svete mise uslijedio je nastup SKUD-a Gromiljak, te animatora Prijatelja Maloga Isusa s prigodnim programom. Zajedništvo i pjesma nastavljeni su i u sestarskoj blagovaoni, gdje je uslijedila tjelesna okrjepa i zajedničko druženje. Na samom kraju bolesnici su kazali da cijelu godinu žive za ovaj trenutak zajedništva, molitve i pjesme.

s. M. Ljilja Marinčić

  Vijesti - Sve