„U nadi radosni u Duhu gorljivi“

„U nadi radosni u Duhu gorljivi“

Ponedjeljak, 7. 11. 2016.

Pred kraj Godine milosrđa, na Prvu subotu u mjesecu 5. studenog 2016. godine, organiziran je duhovno - edukacijski susret Animatora za PMI-a. Voditeljica je bila pročelnica s. Dolores Brkić. Program je oblikovala pročelnica s. Dolores i animatorica  Marina Rubić.


Na susretu je sudjelovala 21 članica i sestre iz vijeća za PMI-a: s. Danijela Mihić, s. Marijana Cvitanović, s. Vlasta Tadić ( s. Rebeka i s. Danka bile opravdano odsutne). Nazočna je bila s. Sandra i s. Flavija u zamjenu svojim animatoricama.                                                                                                                     U subotnje jutro u 9 sati okupili smo se u crkvi sv. Duha u Splitu na Euharistijsko slavlje koje je predslavio don Mirko Mihalj zajedno sa don Šimom Marović. I kako ništa nije slučajno tako i današnja Božja riječ. U prvom čitanju sv. Pavao nam poručuje: „ sve mogu u Onome tko me jača“, u psalmu „ Blago čovjeku koji se boji Gospodina“, u Evanđelju je i jaka misao u tekstu, „ ne možete služiti Bogu i bogatstvu“. Don Mirko je na vrlo jasan i autentično- aktualan način pojasnio poruku i na sebi svojstven način naglasio : Sve činite s radošću ! To je u daljnjem  radu neprestano naglašavala i s. Dolores.

Nakon sv. mise kratko smo hodočastili do splitske katedrale sv. Dujma, koja je inače posvećena Uznesenju BDM. Ušli smo na sv. Vrata milosrđa, izmolili  zajedno krunicu Božjem Milosrđu koju je predvodila s. Marijana Cvitanović te dali pjesmom hvalu Majci Božjoj i Malom Isusu. Nastavili smo hod kroz Dioklecijanovu palaču prisjetivši se  svjedočanske vjere sv. Dujma te smo razmišljali o nama u ovom vremenu i suvremenim“ Dioklecijanima i Dujama…“  Hodeći splitskom rivom, stigli smo u samostan sv. Ane gdje su nas sestre radosno pozdravile kao svoje drage suradnike.

Naš rad pročelnica je nastavila na jedan kreativno nadahnut ali radostan način. Kazala nam je sve kroz biblijsku riječ iz poslanice Rimljanima 12 poglavlje. To je bio moto susreta a vrlo umješno uklopljena pouka, pohvala, motivacija života i djelovanja PMI-a, kao i razlozi nekih  tehničkih formi i više projekta. Posebno smo se osvrnuli na nadolazeću Misijsku izložbu uz Prvu nedjelju Došašća. Potaknuti smo još više upoznavati karizmu Družbe i život sluge Božjeg Stadlera te ga na razne načine predstavljati  djeci i mladima kao i odraslima; kroz film, literaturu a sad u ovoj godini i kroz Kviz koji nam je pripremila s. Dolores na razini Družbe. Naglasila nam je pročelnica i ovo:“ Kakva je motivacija sestre voditeljice i njezinog poziva, takvu ona Animatoricu i bira. Od njihove motivacije dalje uglavnom ovisi i djelovanje  cijele skupine. “ Naš rad i djelovanje treba se odvijati u životu župe i Crkvenom duhu.

 Daljnji rad odvijao se uz osvježenje i kavu izmjenom iskustava u radu te bodrenjem jedni drugih. Naše drage časne su nam pripremile i okrjepu za tijelo pa smo u veseloj atmosferi zajedno u blagovaonici proveli i te trenutke. Neka Mali Isus blagoslovi sestre !

Nastavili smo svoj duhovni program u kapeli molitvom Gospine krunice te svako otajstvo molili po posebnim nakanama. Na kraju smo molili našeg dragog slugu Božjeg Josipa Stadlera za duhovna zvanja, da pomladi Mali Isus Družbu i Provinciju novim snagama.

Rastanak na samostanskim vratima bio je takav kao da su neke članice htjele ostati…?!  

 Vesna Mamić – PMI- a  Split i Terezija Lukić- PMI-a  Sutivan   

  Vijesti - Sve