U nebesko kraljevstvo preselila se pokojna Janja Kobaš rođ. Janjić

U nebesko kraljevstvo preselila se pokojna Janja Kobaš rođ. Janjić

Subota, 7. 5. 2016.

Nebeskom Ocu svidjelo se, na svetkovinu Uzašašća Kristova, 5. svibnja 2016., u vječni mir i blaženstvo pozvati Janju Kobaš, mamu naše s. M. Zlate Kobaš.

Pokojna Janja je rođen 17. veljače 1922., u Vidovicama, gdje je primila svete sakramente. Sklopila je kršćanski brak sa pokojnim Ilijom, koji je poginuo za vrijeme drugog svjetskog rata, ostavivši iza sebe troje malodobne djece: sina Marijana i dvije kćeri: Mandu i Ljubu te petero unučadi. Ljuba je postala časna sestra Služavka Maloga Isusa i dobila ime s. Zlata. Trenutno je na službi u samostanu Josipa Stadlera u Brodskom Vinogorju.
Uz veliki napore i puno ljubavi, pokojna Janja odgajala je svoju djecu. Za vrijeme domovinskog rata, nakon što je u Vidovicama sve izgubila, naselila se kod svoga sina u Bošnjacima.
Sprovodni obred, 6. 5. 2016. godine u 12 sati na groblju Svetog Križa u Bošnjacima, vodio je župnik vlč. Josip Filipović, uz asistenciju velečasnog Josipa Senjaka - župnika župe sv. Vida u Vidovicama, rodne župe pokojne Janje.  U oproštajnom govoru kazao je da na ovome mjestu na završava život pokojne Janje, nego ulazi u vječnost. Naša sestra Janja danas završava svoj križni put, koji nije bio lak, ali je imala i Šimuna i Veronika.  Dugo je bila u bolesničkom krevetu. Njena obitelj  - djeca i unuci pružali su joj svu potrebnu pomoć i njegu, što može biti primjer drugim obiteljima. Citirajući knjigu mudrosti „ Za malo muke zadobili su dobra velika jer Bog ih je stavio na kušnju i našao da su ga dostojni. Iskušao ih je kao zlato u taljici i primio ih kao žrtvu paljenicu. (Mud, 3 5-6)
Nakon pokopa, velečasni Veselko Župarić, slavio je svetu misu zadušnicu za pokojnu Janju u župnoj crkvi Svetog Martina u Bošnjacima.
Naglasio je važnost molitvene pratnje kao najvećeg dara jednih drugima, te potvrdio naklonost pokojne Janje prema crkvi, svećenicima i časnim sestrama.
Uz tugujuću obitelj i rodbinu, te vjerni puk župne zajednice, gdje je Janja provela zadnje godine života, obredu pokopa i slavlju mise zadušnice sudjelovalo je 14 sestara Služavki Maloga Isusa. Nazočne sestre SMI na čelu s provincijskom glavaricom – s. M. Admiratom Lučić izrazile su kršćansku sućut i blizinu djeci, unučadi te ostaloj tugujućoj rodbini pokojne Janje; sestre Svetog Križa koje djeluju u župi Bošnjaci, te
nekoliko vjernika iz Slavonskog Broda gdje je na službi sestra Zlata – kći pokojne Janje.
Nakon obreda i svete mise obitelj, prijatelji, svećenici i časne sestre su ostali u istinskom obiteljskom ozračju za obiteljskim stolom spominjući se ovozemaljskog  puta pokojne Janje.
Pokoj vječni daruj joj Gospodine! Počivala u miru Božjem!
s. Zlati i njezinoj obitelji izražavamo kršćansku sućut i pratimo ih molitvom.
s. M. Kristina Adžamić 
  Vijesti - Sve