U pohod župi Uznesenja BDM Prisoje

U pohod župi Uznesenja BDM Prisoje

Nedelja, 18. 6. 2017.

U ranim jutarnjim satima, 18. 06. 2017. god. s. Danica Bilić, s. Manda Pršlja i dvije pripravnice: Anela Oborović i Ivka Martinović uputile su se prema Prisoju u župu Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje je sakrament sv. Potvrde primilo 30 krizmanika, a posebnost među krizmanicima je djevojka Marija Ivančić, koja se odlučila odzvati na Gospodinov poziv u naš samostan sestara Služavki Malog Isusa.


Tom prigodom sv. Misu predslavio je mr. don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije u koncelebraciji župnika župe Prisoje don Ivana Bebeka i još ostalih župnika susjednih župa odakle su bili krizmanici. U svojoj propovijedi mons. Željko stavio je naglasak na obdržavanje onih šest istina katoličke Crkve, te deset Božjih zapovijedi, jer one mogu pomoći kada se čovjek nađe na raskršću života. Poručio je krizmanicima da nakon sakramenta Potvrde ne napuštaju Crkvu, nego ostanu u njoj kao svjetlo i nada, te budućnost svog rodnog kraja. U propovijedi se također osvrnuo na pozdravni govor koji je napisala i pročitala krizmanica Marija, naša buduća pripravnica, sa željom da se još više mladih odvaži krenuti za Gospodinom.

Nakon misnog slavlja pripravnice sa sestrama pohodile su obitelj Marije Ivančić i u radosnom, zajedničkom ozračju za obiteljskim stolom, nastavile slavlje primljenog sakramenta sv. Potvrde. U zajedništvu s brojnom rodbinom i prijateljima radosno se slavilo i sve je izgledalo skladno, baš kao u prvoj kršćanskoj zajednici: jedno srce i jedna duša, koja slavi Gospodina. Bogu hvala za ovaj divan dan i za sve koji su nam omogućili biti sudionice ovog radosnog slavlja.

Ivka M. Anela O. s. Manda P.

  Vijesti - Sve