U zajedništvu vjere, zahvalnosti i molitve

U zajedništvu vjere, zahvalnosti i molitve

Subota, 13. 9. 2014.

Uz drugu rujansku nedjelju po 283. put progovorio je drevni zavjet zagrepčana koji su se uputili Majci Božjoj Bistričkoj pod geslom Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna Zaštitnice naše drage domovine Hrvatske. Hodočašće je započelo u subotu, 13. rujna od zagrebačke Katedrale. Pješacima na Sljemenu u kapeli Majke Božje Sljemenske pridružile su se naše s. Jelena Burić i s. Petra Marjanović.


Premda im je korak uvelike bio otežan velikim naslagama blata i natopljen preobilnom kišom, svakim korakom bili su bliže, srca punija, duše čistije noseći Majci u okrilje tolike zahvale i prošnje. U poslijepodnevnom programu koji je imao svoj vrhunac u dočeku pješaka i u večernoj Službi svjetla, pridružile su se i druge sestre i kandidatice novoveške zajednice sa s. Katarinom Penić – Sirak, provincijskom glavaricom. 


Središnja proslava ovogodišnjeg hodočašća bilo je euharistijsko slavlje u nedjelju, 14. rujna koje je predslavio kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup u zajedništvu s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima Zagrebačke nadbiskupije, a u kojem su sudjelovale i sestre, osobito iz zagrebačkih župa.


„Hodočašće je slika svakoga životnog puta, isprepletenoga postavljenim ciljevima i početnim oduševljenjem, ali i gubitkom snage što unosi sumnje“, rekao je u propovijedi zagrebački Nadbiskup.
Sve nas okupljene pozvao je da stavimo Križ u središte svojega života te da ne gubimo pouzdanja. Na kraju propovijedi pozvao nas je na snažniju molitvu za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca, apelirao na velikodušnost vjernika da pomognemo stradalima u poplavama koje su ovih dana opet pogodile našu Domovinu te da molim za progonjenu i zlostavljanu braću u Iraku, Siriji i Africi te da molimo za mir u Ukrajini.

  Vijesti - Sve