U znaku Srca Isusova

U znaku Srca Isusova

Utorak, 6. 5. 2014.

Na Prvi Petak u mjesecu svibnju, u znaku Srca Isusova te pod zaštitom Kraljice svibnja, animatori skupina Prijatelja Malog Isusa splitske Provincije, okupili su se u samostanu Služavki Malog Isusa u Sutivanu na otoku Braču. Susret je bio u svojstvu redovno formativno-duhovnog karaktera, a organizirala je pročelnica s. Dolores Brkić s vijećem za PMI-a.


Okupljanje je bilo živo i radosno u splitskoj luci te ugodna vožnja trajektom do otoka Brača. Kao i uvijek dočekale su nas sa otvorenim srcem, po uzoru na svog Utemeljitelja slugu Božjeg Josipa Stadlera, sestre Služavke Malog Isusa, samostana u Sutivanu. Iskazavši radost dobrodošlice, slijedila je pjesma i meditacija u kapeli uz litanije Srcu Isusovu na jedan molitveno-kreativan način.

Zatim smo imali predavanje u dvorani na temu: Srce Isusovo, izvore života i svetosti te J.Stadler štovatelj Srca Isusova. Predavanje je održala s.Vesna Mateljan, zamjenica i savjetnica vrhovne glavarice sestara SMI-a. Tako bogato okrijepivši duh, sestre su nam pripremile ručak pa smo nahranile i tijelo. Prije zajedničkog blagovanja pohodile smo štićenice koje njeguju sestre u svom samostanu te smo bili dirnuti strpljivošću i dobrotom naših sestara. Predavanje je bilo bogato, poticajno, motivirajuće, te su nam s.Vesna i s. Dolores organizirale rad u skupinama (po tri člana) kroz šetnju uz more. Razgovaralo se, zaključivalo, ali i molilo… Tako se ostvarila ugodna šetnja i konstruktivan razgovor kroz ponuđena pitanja.

Poslijepodnevni rad vodila je pročelnica koja nas je hrabrila u svakom segmentu našeg djelovanja naglašavajući da su PMI-a sa sestrama ''dvije grane istog stabla''. To je ujedno posvješćivala i nazočnim sestrama.

Poslušali smo raznolika iskustva koja su proizišla iz šetnje i razgovora. Na mjestu svake sudionice po povratku dočekala nas je po jedna misao od dr.J.Stadlera u kreativnoj izradi ''sunca'' te nas je to potaknulo na Isusa, Sunce koje nikad ne zalazi.

Prohodočastili smo kroz ponuđeni program za godišnji susret PMI-a u Dugopolju. Dogodio se i BISERNI trenutak, kako ga je nazvala jedna sudionica; svečana podjela medaljica Malog Isusa uz znakovit obred. To nas je posebno dirnulo u srca. Na koncu po statutu PMI-a, član 12. imali smo izbor članice za upravu Društva PMI-a na sljedeće tri godine. Izabrana je većinom glasova gđa. Mirjana Zemunik.

Za sve duhovno bogatstvo ovog dana zahvalili smo Bogu i kao vrhunac rada slavili smo sv. Misu zajedno sa sestrama u samostanskoj kapeli, koju je predvodio don Petar Doljanin.

Na kraju je s. Dolores zahvalila dobrom Bogu, sestri Vesni, č. sestrama na čelu sa s. Agnes, uputivši Srcu Isusovu posebnu molitvu za marljive i dobre sestre ovog samostana.

Diveći se Božjoj prirodi, plavetnilu mora, doplovili smo do Splita, te se uputili duhovno osnaženi i obogaćeni svojim domovima.

Vesna Mamić PMI-a

  Vijesti - Sve