Ulazak naših dviju pripravnica u postulaturu

Ulazak naših dviju pripravnica u postulaturu

Petak, 3. 2. 2017.

U petak, 3. veljače 2017. u samostanu "Antunovac", naše pripravnice Snježana Bjelobrk i Zrinka Šutalo ušle su u postulaturu. Na svečanosti je prisustvovala vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek sa s. Anom-Marijom Kesten, tajnicom vrhovne uprave, sestre iz samostana "Betlehem", vojnog ordinarijata, i iz Samobora, te štićenice Doma u Novoj Vesi.


Obred je započeo procesijom Snježane i Zrinke koje s upaljenim svjetiljkama u rukama pristupile oltaru i položile ih na nj kao svoj prikazni dar Isusu. Uslijedilo je čitanje iz Prve knjige o Samuelu koji je prepoznao Božji glas  odazvao se i opredijelio za Boga.

Nakon čitanja provincijalna glavarica, s. M. Petra Marjanović je prisutnima uputila nekoliko riječi o redovničkoj postulaturi, a pripravnice pozvala pitajući ih žele li svjesno i slobodno započeti postulaturu, kao bližu pripravu za redovnički život, na što su one potvrdno odgovorile. Objasnila im je značenje nošenja odijela i uručila im  Božanski časoslov sa željom da se pridruže zajedničkoj liturgijskoj molitvi. Na kraju je uslijedila završna molitva.

Redovnička postulatura je vrijeme u kojem kandidatice upoznaju i produbljuju znanja o svetim istinama vjere i usvajaju redovnički duh i način života te da se tako pripreme za novicijat. Život postulantice sastoji se od  molitve, rada, učenja, slušanja predavanja ... Postulatura se odvija u samostanu "Antunovac".

Provincijalna glavarica je uputila postulanticama riječi ohrabrenja: "Služiti Isusu nije ni lako ni jednostavno, ali je zato dragocjeno. Zajednica vas povjerava Isusu i prima kao dar. U svakodnevnom služenju Isus će vas prihvaćati i od vas činiti prikladne svjedoke za svoju stvar i poslenike za svoje djelo. Koliko ćete se više držati Isusa, toliko ćete biti prikladnije za njegovo djelo". Zatim je u ime zajednice čestitala riječima: "Zajednica vas preporuča u svojim molitvama Bogu, da ustrajete u započetom i budete sretne u Isusu kao Njegove služavke. Čestitamo vam na odlučnosti u opredjeljenju i hrabrosti u izboru". Svečanost je završila molitvom Večernje Božanskog časoslova, a slavlje i zajedništvo se nastavilo sestrinskim druženjem u samostanskoj blagovaonici. 

  Vijesti - Sve