Upoznali su djelovanje DPMI-a!

Upoznali su djelovanje DPMI-a!

Utorak, 3. 2. 2015.

U župi sv. Anastazije, u Samoboru, u utorak 3. veljače, na poziv vlč. Josipa Culiga, župnog vikara, imale smo priliku zajednici mladih predstaviti život i djelovanje Prijatelja Maloga Isusa.


Naše sestre već dugi niz godina tiho svjedoče u tome gradu. Došao je trenutak da se karizma služenja potrebnima proširi i na zauzete vjernike laike.


Prigodnu katehezu animirala je s. Emanuela Pečnik sa s. Petrom Marjanović , koje su za tu prigodu stigle iz Zagreba, a pridružile su im se sestre iz Samobora: s. Marija Kiš, s. Kristina Maslać i s. Margaret Ružman.


Osluškujući poticajnu Priču jedne svijeće, svatko od prisutnih doživio je neki poticaj kako svoje biće treba staviti u službu bližnjega, kako u ljubavi izgarati i trošiti se za druge. U osobnom poniranju poruke prispodobe o talentima, posvijestili su si povjerenje Gospodara koji je svakoga od nas obdario mnogo čime. I gotovo svi prisutni izrazili su želju kako osjećaju potrebu za nekim konkretnim angažmanom, potrebu da nešto konkretno učine s primljenim talentima kako bi ih umnožili. Na tu njihovu istinu, naslonilo se svjedočanstvo sestara o djelovanju Prijatelja Maloga Isusa, kao njihove produžene ruke u ovome svijetu. Kroz riječ, sliku, svjedočanstva mladi su imali prilike otkriti ljepotu prepoznavanja maloga Isusa kako ga je prepoznavao sl. B. Josip Stadler, po kojem je Duh Sveti karizmu služenja povjerio njegovim duhovnim kćerima, a po njima i vjernicima laicima. Mali Isus prisutan je u svakom potrebiniku. Shvatili su kako je važno njegovati pogled vjere kako bismo prepoznali bogolikost siromaha, znali mu prići baš kao samom Isusu, izaći iz svojega maloga svijeta u susret drugima, kako nas papa Franjo svakodnevno poziva. 


U trećem dijelu susreta, mladi su u grupnom radu aktualizirali sve primljene informacije te zajednički domišljali načine gdje, kako, kada živjeti karizmu služenja. Za početak, na inicijativu vlč. Kapelana odlučili su kako će svakog 25.-tog u mjesecu poslije večernje mise moliti krunicu Djeteta Isusa u zajedništvu sa sestrama za spas nerođene djece. U korizmi ići će u posjet osamljenima i starijim osobama koji žive na području župe. Eto Sjeme je posijano, vjerujemo na dobro tlo. Neka raste! I urodi stostruko!

  Vijesti - Sve