Uz 50-tu  godišnjicu zavjeta

Uz 50-tu godišnjicu zavjeta

Petak, 27. 1. 2023.

Prolazeći Neretvanskom dolinom, Dalmatinskom zagorom, ravnom  Slavonijom i Bosnom i Hercegovinom, naš Gospodin Isus prije 50 godina susreo nas je, zavolio nas i milinom svoga pogleda u našim dušama ostavio neizbrisiv trag zova: Slijedi me!


Svaka od nas jedanaest je na svoj poseban način osjetila taj Kristov zov u svome srcu i pošla za Njim. Bile su to lijepe godine mladosti i zanosa i žarke želje da se bude s Njim, da se uči od Njega i da se živi za Njega. U zajedničkom odrastanju osjetile smo ljepotu tog sestrinskog zajedništva u kojem nas je Isus oblikovao, svaku pojedinu po Njegovu promislu i daru. U tom zajedništvu različitosti tražile smo, po različitim ulogama, u duhu karizme naše Družbe Služavki Maloga Isusa, ono što se Bogu sviđa. I slijedile to, i živjele gdje smo bile poslane, kroz djelovanje koje nam je bilo povjereno. I tako, po milosti Božjoj, koja je za svaku od nas bila obilata, 50 godina. Pedeset godina Božje brižljivosti i darivanja, Božjeg odgajanja i oblikovanja. Mi slabe, ali s čežnjom da mu budemo što sličnije, a Isus uvijek bogat i obilan u svojim darovima i strpljiv s našim odrastanjima. Tako smo kroz godine rasle, često i padale, trčale i posustajale, ali nikada nismo odustale znajući da je Njegova ljubav prema nama neizmjerna i da nas nikada nije i neće ostaviti.
Sada smo nakon 50 godina djelovanja kao Njegove služavke ovdje zajedno. Sjedinjene u Njegovoj ljubavi , onoj istoj koja nas je sabrala iz raznih krajeva, želimo s još žarčom čežnjom biti Njegove svjedokinje kao Služavke Maloga Isusa. Maloga Isusa koji se rodio da nam nebo dade. Rodio se u štali, postao malen da mu svaka može bez straha pristupiti i da ga naučimo prepoznati i vidjeti u svakom malenom. Prepoznati ga i ljubiti. Prepoznati ga i poslužiti ga u svakom čovjeku, posebno u rubnima i napuštenima. To smo po Njegovoj milosti dobile u zadatak i činile koliko smo mogle i znale. Ali, znamo da je to zbog slabosti koje nosimo u sebi često bilo manjkavo i nesavršeno, što u našim srcima izaziva osjećaj žaljenja i kajanja.

Ali SADA, više od svega smo ovdje da ISUSU ZAHVALIMO što nas je odabrao i pozvao. Da Mu ZAHVALIMO što nas je kroz život darivao i pratio svojim milostima i čuvao u svojoj ljubavi da ne klonemo, da ne odustanemo.

Krhko je naše ljudsko HVALA. Zato smo se okupile i kroz šestodnevne duhovne vježbe pripremale da mu za ovih 50 godina radosti što smo Njegove služavke na najveličanstveniji i najsvetiji način izrazimo svoju ZAHVALNOST svečanom EUHARISTIJOM,  koja je sama zahvalnost Ocu u Duhu Svetom.

Ovu svetu zahvalnost izričemo na blagdan Bogojavljenja, na isti dan na koji smo prije 50 godina rekla svoje prvo DA Gospodinu kroz zavjete siromaštva, čistoće i poslušnosti, i tako se potpuno predale svome Gospodinu Malome Isusu, koji je sišao na zemlju da nas u svojoj ljubavi privuče k sebi i učini svojim služavkama.

Ovu svetu Euharistiju u župnoj crkvi Presvetog  Srca Isusova,  u prigodi našeg slavlja, predslavio je mons. Željko Majić, nećak naše s. Mariangele, slavljenice. Koncelebrirao je vlč. Stjepan Penić, svećenik zagrebačke nadbiskupije i don Tomislav Topčić, župnik ove župe. Ovoj našoj velikoj ZAHVALNOSTI Bogu za pozvanost i ustrajnost u pozivu pridružile su se naše poglavarice: časna majka s. Marija Banić, provincijalke iz sve tri provincije ( jer su i slavljenice iz svih provincija): s. Terezija Pervan – Split, s. Ana Marija Kesten – Sarajevo, s. Emanuela Pećnik – Zagreb,  s našim ostalim sestrama i naša najbliža rodbina, da se zajedno s nama raduju i zahvaljuju Bogu koji nam je kroz 50 godina u službi Maloga Isusa udijelio mnoge radosti i učinio velika djela.

Poslije svečanog euharistijskog slavlja u kojem smo zahvalile Bogu za  dar ustrajnosti, okrijepljene euharistijskom hranom za daljnji hod , u radosti smo nastavile zajedničko druženje uz tjelesnu i duhovnu okrepu u zajedništvu sestara i rodbine.

Velika je to radost i čast biti Isusova odabranica.

HVALA ti Maleni Isuse što si nam grijao srca i hrabrio nas u našem hodu kroz život. Tebi pripada sva HVALA, ČAST I SLAVA. HVALA ti što si nas počastio da TEBI služimo Malenome u malenima. Ražari naš duh  da  budemo još gorljivije u poniznosti srca znajući da je to TVOJ DAR da ti služimo. Daj da te ljubimo svim srcem i da zauvijek pripadamo samo Tebi.

Uz veliku RADOST i ZAHVALANOST  za ovih 50 godina u službi Kristu odano i radosno kličemo: NEKA MALI ISUS  ŽIVI UVIJEK U NAŠIM SRCIMA!

smsm

 

 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve