Večer dobročinitelja i duhovno osvježenje

Večer dobročinitelja i duhovno osvježenje

Utorak, 14. 2. 2023.

Dana 11. veljače 2023.  "Hrvatska  za život " i "Inicijativa   40 dana za život"  centar - Split  nakon dvije godine stanke ( zbog Kovida) ponovno su organizirali nezaboravnu glazbeno – molitveno –donacijsku večer druženja u hotelu President u Solinu. Cilj je bio jasan zašto se organizira i odvija ovaj plemeniti susret: Spasi život i vrednuj život, zahvali... Međutim , svih je jako duhovno osnažio tijek čitavog programa koji se odvijao kroz meditaciju i pjesmu koje su se prožimale. 


Meditaciju je vodio don Nikola Šakić a glazbeni dio vis Signum. Predah je bio poslušati jaka i potresna svjedočanstva i doživjeti snagu vjere i živog Isusa koji vodi našu povijest. Provlačio se slogan tijekom programa na različite načine:“ POŠTUJ, BRANI, LJUBI, i SLUŽI ŽIVOTU“

Koordinatorica i voditeljica centra u Splitu gđa Marija Kulazo Šošić zahvalila je svima koji su došli podržati apostolat Centra za život,  posebno splitskoj provinciji sestara Služavki Maloga Isusa koje su  ustupile prostor uz svoj samostan za Centar. Naglasila je gđa Šošić i svu duhovnu i drugu potporu sestrama ali je istaknula i suradnike Društva PMI-a koji sudjeluju u programima i projektima duhovnog i karitativnog karaktera Inicijative  za život. Potaknula je svih na daljnju suradnju. Na svakom susretu ovog karaktera naglasi se kako je sav uspjeh kroz plemenite projekte plod molitve, odricanja i žrtve. Poticaj je i ohrabrenje za svih koji to čujemo i svjedočimo. Najbolja reklama je živo svjedočanstvo te može biti dobro jer ga je „rodila“ ponizna molitva.

Na ovoj duhovnoj obnovi i susretu naglasio je voditelj, nije samo cilj donacijski susret. Ovo treba biti snažna duhovna obnova. U ovoj atmosferi i svrsi susreta sudjelovala je i provincijska glavarica s. M. Terezija Pervan, njezina zamjenica s. M. Brigita Rojnica , animatori i predstavnici Društva PMI-a svetišta Gospe od Pojišana i sv. Križa iz Splita, zatim iz svetišta Gospe od Otoka Solin i župe sv. Roka Jesenice zajedno sa pročelnicom Društva PMI-a s. M. Dolores Brkić  i s. M.  Rebekom Batarelo.

I za kraj kao sažetak: BOG VOLI SVKOGA KAO DA SMO JEDINI KOJI POSTOJIMO !

 Vesna Mamić,  PMI -a Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve