Večer dobročinitelja za udrugu ” Hrvatska za život” i Inicijativu “40 dana za život”

Večer dobročinitelja za udrugu ” Hrvatska za život” i Inicijativu “40 dana za život”

Ponedjeljak, 24. 2. 2020.

Ovogodišnja Večer dobročinitelja održana je 22. veljače u Solinu pod geslom " Primite u baštinu Kraljevstvo! ( Mt 25,34). Tradicionalno, sudjelovali su i Prijatelji Malog Isusa splitske provincije na čelu sa sestrom Dolores Brkić. U iznimno ugodnoj atmosferi tijekom večeri sudionici su mogli uživati u duhovnoj glazbi te nevjerojatnim svjedočanstvima majki i očeva.


Iznimnu radost i ponos osjetili smo za vrijeme nagovora regionalne voditeljice Inicijative "40 dana za život" gđe. Marije Šošić kada je objavila kako su SESTRE SLUŽAVKE MALOG ISUSA u Solinu ustupile svoje prostorije Udruzi za svakodnevni rad te su konačno u mogućnosti neometano obavljati sve aktivnosti neophodne u djelovanju Inicijative. Dvoranom je odjeknuo radosni i zahvalni pljesak a čula se i potiha riječ blagoslova časnim sestrama.

 Tijekom večeri prezentirani su programi "Iscjeljenje očeva srca" kao pomoć muškarcima koji nose na srcu ranu pobačaja te jednako tako već uhodani program "Oprostom oslobođene" za sve žene ranjene pobačajem. 

Borba za život najvažnija je borba u kojoj imamo priliku sudjelovati. Zapravo smo svi pozvani na tu borbu. Upravo u ovoj korizmenoj kampanji Inicijative "40 dana za život" molit će se i bdjeti u 35 hrvatskih gradova od 26. veljače do 5. travnja 2020.

Na kraju večeri svi sudionici donatorske Večeri dobili su na dar prvi broj magazina "POHOD" – tro mjesečnik Udruge Hrvatska za život koji je zapravo dar zajednici za izgradnju kulture života. Ideja ovog magazina je da navješćuje radosnu vijest, pohodi brojna srca, te da se putem njega spase mnogi životi i duše, kao i da se umnoži broj aktivnih volontera i razvija izgradnja kulture života, a sve snagom i milošću Duha Svetoga. 

Meri Ribičić, Animatorica PMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve