Vizitacije  provincijske glavarice s. M. Terezije Pervan

Vizitacije provincijske glavarice s. M. Terezije Pervan

Srijeda, 26. 2. 2020.

Dana 18. veljače iz Splita su došle naše sestre, ne jedna nego tri.  

Za nas je uvijek događaj kad netko dolazi iz drage nam Domovine, i s radošću se očekuje bilo tko da dolazi u našu zajednicu. Došle su  s. M. Terezija - provincijska glavarica, s. M. Salutarija - provincijska ekonoma, i s. M. Sandra koja će ujedno preuzeti službu odgovorne sestre u našoj zajednici umjesto s. M. Ružice. 


Slijedeći dan u našoj kućnoj kapelici započele smo molitvom Duhu Svetome kanonsku vizitaciju koju obavlja provincijska glavarica s. M.Terezija Pervan.

U petak ujutro 21. veljače poslije molitve a prije doručka obavljena je službena primopredaja. Provincijska glavarica pročitala je dekrete s. M. Ružice i s. M. Sandre. S. M. Sandra imenovana je odgovornom sestrom u našoj zajednici. Uslijedile su čestitke i zahvale, te smo nastavile druženje u veselom raspoloženju. Pripremljen je svečani ručak, te uz slatke radosti uslijedila je i zdravica za novi početak. 

Bogu hvala na svemu, a posebno se ZAHVALJUJEMO s. M. Ružici koja je kroz ovih proteklih devet godina služenja i djelovanja u ovoj zajednici obavlja službu odgovorne sestre i svojim radom i primjerom svjedočila  požrtvovnost, spremnost i  gostoljubivost prema svakoj osobi koja je posjećivala našu zajednicu. Neka joj Gospodin bude nagrada za svako dobro djelo učinjeno iz ljubavi.   

s. M. Ivana Radman

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve