Vjeronaučna olimpijada

Vjeronaučna olimpijada

Petak, 20. 2. 2015.

Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada osnovnih i srednjih škola splitsko – makarske nadbiskupije održana je 19. veljače 2015. i u svojstvu županijskog natjecanja. Sav program i natjecanje se odvijalo u Zdravstvenoj školi u Splitu. 


Tema je ove godine bila „Drugi vatikanski koncil“. Nakon održanih školskih te međuškolskih natjecanja na ovu razinu uspjelo se plasirati 10 srednjih i 20 osnovnih škola. Gosti na natjecanju su bile po jedna iz osnovne i srednje škole iz Hvarske biskupije.

Uvodni i vrlo kreativan program su pripremili učenici Zdravstvene škole, a pozdrave su nam uputili: ravnateljica škole prof. Mirjana Kurtović, predstojnik Agencije za odgoj i obrazovanje iz Splita gosp. Vinko Matas, nadbiskup msgr. Marin Barišić i predsjednik povjerenstva gosp. Nikola Milanović.

Nadbiskup Barišić između ostalog posebno je naglasio da su oni kao vjeroučenici kreatori i sudionici Drugog vatikanskog sabora i pozvao ih da te vrednote unesu u međuljudske odnose kako bi usvojene informacije postale himna života i našoj Domovini.

Natjecanje se odvijalo u tri dijela: pisani test, tombola (rješavanje na kreativan način) te treći dio pokazivanja znanja pod imenom: tko želi biti Isusov milijunak?

U godini pedesete obljetnice Drugog vatikanskog koncila olimpijci su pokazali odlično znanje. Sudjelovale su naše tri sestre, a znakovito je to i uz ovu Godinu posvećenog života. Prvo mjesto za srednju školu osvojila je ekipa koju čine četvero učenika iz Nadbiskupijske klasične gimnazije „don Frane Bulić“ s mentoricom s. Petrom Šakić.

Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Druge gimnazije – Split (među kojima su i Prijatelji Malog Isusa) s mentoricom s. Dolores Brkić.

U natjecanju za osnovnu školu sudjelovala je s. Marinela Delonga te sa svojom ekipom osvojila 13. mjesto.

Predstojnik katehetskog ureda mr. don Josip Periš čestitao je pobjednicima zahvalivši svima, kako učenicima tako i mentorima, na trudu, radu i sudjelovanju dajući tako jednu važnu dimenziju u odgoju za zajedništvo i crkvenost. Sve ekipe su dobile priznanja, a prve tri i pohvalnice te vrijedne knjige.

Čestitke našim sestrama!

  Vijesti - Sve