Vrhovna glavarica Družbe u službenom pohodu zajednicama sestara Sarajevske provincije

Vrhovna glavarica Družbe u službenom pohodu zajednicama sestara Sarajevske provincije

Petak, 25. 11. 2016.

Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek započela je kanonsku vizitaciju sestrama Sarajevske provincije. Na blagdan sv. Elizabete ugarske 17. studenoga o.g. pohodila je zajednicu sestara u samostanu sv. Rafaela arkanđela koje djeluju u župi Pohoda BDM u Voćinu. Ovim pohodom časna majka s. Radoslava upoznala se izbližega o životu i djelovanju sestara u župi gdje se susrela i sa župnikom i upraviteljem svetišta vlč. Mladenom Štivinom.


U zahvalnosti Bogu što u ovom lijepom mjestu i župi djeluje naša Družba po sestrama koje velikodušno služe, Časna majka preporučila je ovu zajednicu i cijelu Družbu čudotvornoj Gospi Vočinskoj, Majci Utočišta. Sestrama je poželjela Božji blagoslov i svoju duhovnu blizinu u vjernom življenju svog posvećenog života i služenja u karizmi koju nam je ostavio u baštinu naš otac Utemeljitelj.

Druga zajednica koju je posjetila časna majka s. Radoslava bila je zajednica sestara koje djeluju u samostanu nadbiskupa Stadlera u Brodskom Vinogorju.

Na blagdan Prikazanja Blažene Djevice Marije 21. studenoga, Časna majka obavila je kanonsku vizitaciju sestrama u ovoj zajednici.  Prigodom kanonske vizitacije  časna majka sa sestrama iz zajednice posjetila je grobove naših pokojnih sestara koje počivaju u miru na gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Posebna radost im je obuzimala srce što su imale milost posjetiti i grob roditelja našeg oca utemeljitelja Marije i Đure Stadlera i to samo dan, nakon sjećanja na 135. Obljetnicu Stadlerova biskupskog ređenja za Vrhbosanskog nadbiskupa.

Sutra dan 22. studenoga sudjelovale su na sv. Misi u crkvi Utemeljiteljeva krštenja i svetištu Gospe Brze Pomoći. Nakon sv. Mise pred Gospinim kipom izručile su našoj nebeskoj Majci sve potrebe naše Družbe i pojedine sestre. Ovom prigodom Časna majka sa sestrama posjetila je župnika vlč. Ivana Lenića i župnika u župi Marijina uznesenja u Brodskom Vinogorju. Posjetila je i gradilište novog samostana nadbiskupa Stadlera koje je započeto s gradnjom u mjesecu lipnju o.g. i već  je pod krovom a radovi se nastavljaju prema već predviđenom planu.

Časna majka je na kraju svoje kanonske vizitacije sestrama koje djeluju u Stadlerovom rodnom gradu poželjela Božji blagoslov u služenju i svjedočenju Božjih djela koja je velikodušno činio po svom sluzi Stadleru a i danas ih nastavlja činiti.

Treća zajednica kanonskog pohoda časne majke bila je zajednica sestara koja djeluje u samostanu sv. Josipa na Črešnjevcu  - Remete u Zagrebu.

U četvrtak 24. studenoga, Časna majka susrela se sa sestrama koje djeluju u ovom Samostanu. Obavivši kanonsku vizitaciju posjetila je bolesnice u kući za koje se skrbe sestre a sestrama poželjela snagu  i radost u nesebičnom služenju onima koje im je Božanska providnost dovela u njihov dom i da s njima rastu u ljubavi i milosrđu. Oprostivši se sa sestrama časna majka na povratku kući pohodila je svetište Majke Božje Remetske i pred Njezinim kipom preporučila pod moćnu zaštitu sestre koje djeluju na području ove župe kao i sve potrebe naše Družbe i njezinih članica. (s.am)

  Vijesti - Sve