Vrijednih ruku i ovorena srca

Vrijednih ruku i ovorena srca

Ponedjeljak, 9. 12. 2019.

Kao i svake godine Prijatelji Malog Isusa župe sv. Ivana Krstitelja su se vrijedno i radno pripremali za najveselije doba u godini - advent. 


Od rujna, isprva stidljivo, a kasnije u sve većem broju i sa sve više veselja, prijatelji su se ponedjeljkom okupljali na zajedničkim radionicama. Rađeni su vjenčići za vrata, čizmice za poklone, mirisne svijeće i naravno stolni adventski vijenci. 

Koliko je tu bilo lijepih druženja, lijepih priča ispričano, pjesme …. Pokoji ubod pribadačom ili višak ljepila, vrući vosak….ma sve je to radost zajedničkih radionica, sve je to radost zajedništva. Tijekom radionica, priključivali su nam se i poneki članovi župe koji su željeli sudjelovati i pomoći. Dvorana je ukoro bila dupkom puna. Savladavane su nove „tehnike“ rada samo da sve bude što ljepše.

Svaka rukotvorina koji su Prijatelji napravili je slična, a toliko različita, u svaka je unešeno puno ljubavi i osobnog darivanja, darivanja samog sebe kako bi baš taj uradak bio onaj „najljepši“, onaj koji će biti prodan te prodajom uvesliti nekog tko je u potrebi, kome je doista potrebna pomoć.

U konačnici, prodaja je humanitarnog karatera, za potrebite u župi, za pomoć potrebitima koji nam se ponekad sami jave, a i one koje mi nađemo. Naši župljani su jedva dočekali prodaju. Svi smo svjesni da je sve više ljudi u potrebi i da na taj način pomažemo, iskreno i od srca.

U susret Božiću …..  Stadlerovim stopama….i tražit ćemo malene…

Živo Mali Isus! 

Sandra Šulj, PMI-sv. Ivan Krstitelj

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve