Za Prijatelja Malog Isusa siromaštvo je poziv da slijedimo Isusa siromašna!

Za Prijatelja Malog Isusa siromaštvo je poziv da slijedimo Isusa siromašna!

Ponedjeljak, 20. 11. 2017.

Danas je 1. svjetski dan siromašnih, pa smo i mi Prijatelji Malog Isusa iz župe Sv. Ivana Krstitelja potaknuti željom Svetog Oca Franje razmišljali kako i čime bismo mogli barem na jedan dan razveseliti siromahe našega grada i odagnati njihove svakodnevne brige i probleme. Odlučili smo im prirediti toplo druženje u našoj maloj župnoj dvorani, uz obrok, čaj i kolače! Tim povodom danima smo  dijelili pozivnice centrom grada i našim kvartom, nadajući se odazivu dragih posjetitelja. I oni su stigli! Plaho, među nepoznate ljude, sa znatiželjom na licu koja se međutim ubrzo pretvorila u radost i zadovoljstvo kada su dočekani toplom dobrodošlicom i primljeni kao prijatelji. U međusobnom druženju i okrijepi slušali smo njihove tužne životne priče i iskustva „s ulice“, puni empatije i dirnuti njihovom jednostavnošću i načinom na koji proživljavaju svoju svakodnevicu!


Nakon popodnevnog druženja, razgovora, pa i pjesme oprostili smo se od njih sa obostranom željom za ponovnim susretom. S novim zimskim kapama koje smo im darovali i paketićima kolača u rukama napuštali su nas ti veliki ljudi, dok su nas ostavljali u razmišljanju i zahvalnosti za kruh svagdašnji, topli obrok i krov nad glavom koji mi svakodnevno imamo.

Neka nam svima ovakvo iskustvo uistinu probudi „osjetljivost za potrebe ljudi i preraste u dijeljenje koje postaje način života“ kako nam poručuje i sam papa Franjo u poruci za 1. Svjetski dan siromašnih.

 

Jasna Trčak, PMI
Sv. Ivan Krstitelj – Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve