Zahvala Bogu za jubileje i obnova redovničkih zavjeta

Zahvala Bogu za jubileje i obnova redovničkih zavjeta

Subota, 17. 8. 2024.

Na slavlju održanom 14. kolovoza 2024. godine, u kući Djeteta Isusa u Livnu, za 60 godina zavjeta Bogu su zahvalile: s. M. Anđelka Raguž,                                               s. M. Dobrila Barišić, s. M. Marinka Vrnoga, s. M. Rahela Vučić, s. M. Ružica Marijanović  i  s. M. Većeslava Vrnoga.

Za 25 godina zavjeta Bogu su zahvalile:  s. M. Jelena Marević,  s. M. Karmela Vulić  i s. M. Monika Križan.

Obnovu privremenih zavjeta na godinu dana imala je s. M. Tajana Andrle.
Svetu misu predslavio je banjalučki biskup mons. Željko Majić uz koncelebraciju nekolicine drugih svećenika.
Na početku euharistijskog slavlja sve prisutne je pozdravila s. M. Terezija Pervan, provincijska glavarica.
U propovjedi Biskup je između ostalog naglasio kako je Marija do Uznesenja došla kao marljiva radnica i strpljiva patnica koja svoju veličinu nije vidjela po svojim zaslugama nego u Njegovu pogledu koji je pogledao na njenu neznatnost. Pred Boga je došla umorna na odmor, patnica na slavu... Biskup je izrekao svoju zahvalnost dragom Bogu, ali i sestrama za sve što su činile, što čine i što će činiti te im obećao svoje molitve istaknuvši kako mu je to u zalog ostavio naš utemeljitelj sl. B. Josip Stadler. Svoju propvijed Biskup je završio molitvom sv. Bernarda: ".“U opasnostima, u tjeskobama, u nesigurnostima – kaže on – misli na Mariju, zazovi Mariju. Neka ti njezino ime ne silazi nikada s usana, neka se ne izbriše iz tvoga srca; a pošto želiš da ti ona pritekne u pomoć svojim molitvama nikada ne zaboravi primjer njezina života. Ako je slijediš, ne možeš skrenuti s pravoga puta; ako se njoj moliš, ne možeš očajavati; ako misliš na nju, ne možeš pogriješiti. Ako ti je ona oslonac, nećeš pasti; ako te ona štiti, ne trebaš se bojati; ako te ona vodi, nećeš se umoriti; ako ti je njezino društvo milo, prispjet ćeš k cilju…”
Za vrijeme svete mise pjevao je zbor sestara pod ravnanjem s. M. Marinele Delonge, a za orguljama je bila s. M. Maksencija Midenjak.
Osim velikog broja sestara na svetoj misi sudjelovali su članovi obitelji sestara, rodbina i prijatelji naših slavljenica.
Nakon svete mise nastavljeno je slavlje u radosnom zajedništvu za obiteljskim stolom.
s. M. Marinela Delonga
 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve