Zahvala Pravoslavne Ukrajinske Crkve

Zahvala Pravoslavne Ukrajinske Crkve

Petak, 15. 7. 2022.

Ukrajinska Pravoslavna Crkva zahvalila je našoj s. M. Zorki Radan za inicijativu i posredstvo slanja humanitarne pomoći. S. M. Zorka za vrijeme svog rada u staračkom Domu u Meratama, dobrotom djelatnica  koje je poznavala, djevojkama iz Ukrajine posredovala je tromjesečno zaposlenje. Tako je saznala da se radi o djevojkama iz siromašnih obitelji.  Zbog rata u Ukrajini animirala je poznate  joj osobe s kojima je surađivala u Italiji, da tim obiteljima pomognu. Sve osobe kojima se obratila nesebično su se uključile u humanitarnu pomoć, te su organizirali i financirali prijevoz do Ukrajine  To je uglavnom bila hrana i dječje potrepštine. U znak zahvalnnosti za posredstvo dobila je slijedeće priznanje:

Prijevod: 

PRAVOSLAVNA UKRAJINSKA CRKVA 

„Sinodalni Odjel za dobročinstvo i društvene usluge“ 

01015 Ucraina, Kiev, via Lavrska, 25 st. 49 +380 44 255. 1263 

Milosrđe čini tko uzajmljuje svojem bližnjemu: i tko mu pomaže, vrši zapovijedi. (Sir 29, 1) 

Časna Sestra Zorka 

Misija: „Sinodalni odjel za dobročinstvo i društvene usluge“ Pravoslavne Ukrajinske Crkve  izražava svoju iskrenu zahvalnost Vama za Vašu pomoć onima koji su raspršeni iz Donetske i Luganske, krajevi Ukrajine, koji su našli utočište u Lavra Svetog Uspavanja iz Svyatogorska. 

U ova teška vremena za ukrajinski narod, pomogli ste potrebne i bili ste plemenita srca. 

Vjerujemo da će vas Gospodin obilato nagraditi za vašu zauzetost! Na kraju Božja riječi kaže: „Ne čudite se tome! Dolazi, naime, čas kada će svi koji počivaju u grobovima čuti njegov glas, te izići iz njih: koji su činili dobro, na uskrsnuće – na život, koji su činili zlo, na uskrsnuće -  na propast“. (Iv 5, 28 – 29) 

Neka  Bog blagoslovi vas i vaše drage u svim krajevima svijeta!  

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve