Zajedništvo potrebitih pod okriljem sv. Antuna

Zajedništvo potrebitih pod okriljem sv. Antuna

Petak, 14. 6. 2024.

Župljani župe sv. Benedikta i Žalosne Gospe iz Kloštra Podravskog svake godine svečano slave blagdan sv. Antuna. Prijatelji Malog Isusa i župnik fra Ivan Široki preporučili su naše starije i nemoćne župljane, te sve one koji su u potrebi zagovoru svetog Antuna slaveći svetu misu.

Mnoge starije i bolesne župljane na misu su doveli njihovi članovi obitelji, a ostalima su bili na raspolaganju upravo naši Prijatelji Malog Isusa. Misnom slavlju i zajedničkom druženju nakon mise pridružili su se i članovi Zajednice Vjera i svjetlo te djeca s poteškoćama iz udruge Mali princ iz Đurđevca. Naša župna crkva bila je ispunjena: prošnje, molitve, zahvale, odjekivale su starim zdanjem naše crkve i ispunjavale svaki njezin kutak. Nakon svete mise bio je blagoslov djece, bolesnika, te podjela bolesničkog pomazanja. Potom je uslijedio onaj veseli dio: dragi Bog nam je podario lijepo vrijeme pa su Prijatelji Malog Isusa u dvorištu crkve postavili stolove s bogatom ponudom kolača i sokova. Svi smo prionuli gozbi i pjesmi, radosnim razgovorima starog društva i veselom pjevanju naših mladih gostiju iz Đurđevca.
Hvala Ti sveti Antune što smo pod tvojim okriljem doživjeli ovu radost, a sigurno si čuo i naše ostale molbe koje ćeš, nadam se, uslišati!

Marija Bobonj, PMI Kloštar Podravski

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve