Zajedno hoditi u RADOSTI EVANĐELJA

Zajedno hoditi u RADOSTI EVANĐELJA

Subota, 4. 10. 2014.

U subotu, 4. listopada animatori DPMI-a zagrebačke provincije okupili su se na svoj duhovno - formativni susret. Započeli su s euharistijskim slavljem u crkvi sv. Franje na Kaptolu. Osnaženi Nebeskom hranom, i blagoslovom po zagovoru sv. Franje, krenuše zajednički, prema samostanu Antunovac, gdje su ih dočekale kao i uvijek, nasmijane sestre, SMI. Uz kratko druženje i brzu okrjepu, prionusmo na rad.


Tema današnjega rada bila je Radost evanđelja, a predavač, s. Valerija Sakač, SMI .

Encikliku EVANGELII GAUDIUM, Radost Evanđelja, koju je potpisao, papa Franjo, dobili smo još u sa zadatkom da je pročitamo i proučimo. Po njoj, slušali smo s. Valeriju Sakač, kako vrsno tumači dio po dio Papinog dokumenta, uz audiovizualno tumačenje. Ovaj puta bila je novost u predavanju ta što smo mogli zajednički podijeliti mišljenja, iznijeti svoje stavove i zaključke. I bilo je veoma zanimljivo, sa pravim bogatstvom različitih stavova i mišljenja. Na kraju predavanja, s. Valerija dobila je spontani i zasluženi pljesak za uspješno predavanje, tim više, što je na početku skromno izrekla da joj je to jedno od prvih javnih predavanja takove vrste. Knjiga koju nam je tako znalački, stručno i sa srcem predstavila, ostavila je u svima nama poticaj, da je svi još jednom pročitamo,proučimo i primjenjujemo u životu.

Nešto prije 13:00 h, slijedio je ručak, a zatim, uz malu stanku, Euharistijsko klanjanje.

To je zaista bila veličanstvenost doživljaja Božje blizine, uz bogato meditativno vođenje s. Emanuele i vjerujem da ćemo to i u budućim susretima prakticirati. Nakon klanjanja slijedio je nastavak rada s prezentacijom okvirnih planova i programa djelovanja DPMI po župama. Svatko od nas predstavio je rad i djelovanje u svojoj župi, uspješnost u nekim stvarima, odnosno poteškoće na koje se nailazi. Također smo predali godišnja izvješća i okvirni plan djelovanja u nastavku godine. Evo nekih zajedničkih zadataka:

  • Potaknuli smo na potrebu molitve za duhovna zvanja,
  • uključenje u akciju molitve 40 dana
  • sudjelovanje u misijskoj izložbi Imaj srce za Ayiti
  • Naputak kod primanja novih članova i njihova prijava do Blagovijesti
  • Uređenje kartoteke po župama
  • podsjetnik na djelovanje u danima Došašća u karitativnom obliku, izložbenom i drugima…
  • informacija, da će slijedeći formativni susret biti na Valentinovo, 14.02.2015.g
  • informacija da prof.Ivančić ima predavanje u vrijeme od 03.01 - 06.01 2015. u velikoj dvorani sjemeništa na Šalati

Oko 15.30, susret se polako približavao kraju… Uz korisne savjete s. Emanuele i važne napomene, puni novog elana i ideja, uputili smo se svojim kućama.

Bogati za nova iskustva, osvježeni i ohrabreni novim idejama, radosno smo krenuli svojim kućama, u želji da što prije primijenimo nova nadahnuća i budemo što korisniji u

Božjoj njivi, da budemo „ Pravo sredstvo u Božjim rukama“!

Još jedan formativni susret uspješno je završio, na slavu Malog Isusa !

ŽIVIO MALI ISUS !

Marija Lukač, animatorica DPMI-a župe sv. Jeronima, Zagreb

O susretu svoj doživljaj uputila je i animatorica Marina: Smatram da je naš jučerašnji susret i rad na enciklici "Radost Evanđelja" bio prevažan za naš kršćanski život. Čitajući encikliku i prije susreta zaista sam se oduševila već na prvim stranicama. S.Valerija uistinu se potrudila izvući iz enciklike najvažnije stvari koje bi mogle biti mali vodič za življenje radosnog kršćanstva. Susret je bio veoma ohrabrujuć i poticajan. Svidjelo mi se to što smo tijekom izlaganja u svakom trenutku mogli izreči vlastito iskustvo ili mišljenje te tako učiti iz svjedočanstva jedni od drugih. Zaokruženu cjelinu cijelom govoru dalo je Euharistijsko klanjanje koje je bilo kao punjač,nova snaga za pokretanje i provođenje u djelo svega onoga što smo čuli i doživjeli na susretu.

Marina Trojko

  Vijesti - Sve