Zajedno za zajednicu

Zajedno za zajednicu

Subota, 27. 4. 2013.

Sastanak predstavnika svih udruga i društava koje djeljuju na području općine Dugopolje, vezano za prvo zajedničko druženje, održan je 10. 4. 2013. u Narodnoj knjižnici Dugopolje. Na tom sastanku smo bili prisutni i mi, predstavnici PMI – Dugopolje. Ukupno ima 21 udruga.


Dogovor je da će večera biti 27.04.2013. u hotelu Katarina u Dugopolju u 20 sati. Naziv večeri je jednoglasno prihvaćen „ZAJEDNO ZA ZAJEDNICU“. Dogovor je da svaka udruga donira po nekoliko dobitaka za lutriju i sav novac prikupljen od prodaje lutrija ide nama, Društvu PMI, i to je jednoglasno prihvaćeno.

Cijenu večere donira Općina Dugopolje 50%, a drugi dio moraju sami predstavnici udruga platiti, i kod ovog izglasavanja je očito koliko su naši mještani sretni što mi, kao ovakva humanitarna udruga, postojimo u našem selu. Udruga Lovaca javila da će nam ona sponzorirati drugi dio iznosa za večeru našim predstavnicima.

Na dan 27.  4.  2013. god. na večeri počevši od organizacija, dekorcija prostora, sami naš doček, pojedinačna predstavljanja svih udruga, večera, lutrija, glazba sve je to bilo veličanstveno. Na stolovima su bila imena pojedinih udruga i na svakom sjedećem mjestu bile su brošure u kojima je svaka udruga predstavljena slikama i svojim radom. Lutrije su javno izvlačene i posebno je bilo dirljivo kad su pojedinci koji su dobivali lutrije, te poklone darivali Društvu PMI, i na kraju kad je jedna od organizatora ove večere, gđa Mara Balić, preko mikrofona objavila da iznos novca dobiven od lutrija predaje našem Društvu PMI, našoj s.Eudoksiji Franić i kad se naša časna tako lijepo zahvalila i obećala da će taj novac doći u ruke najpotrebnijih u našoj župi, aplauzu i oduševljenju nije bilo kraja. Zadivljujuće je bilo primjetiti kako tako mnogo ljudi različitih zvanja i zanimanja na jednom mjestu mogu biti složni, uvažavati jedni druge i svi su spremni jedni drugima pomoći u svim potrebama međusobno. Razišli smo se sa željom da se i dogodine okupimo.

PMI Dugopolje

  Vijesti - Sve