Zastani na Golgoti

Zastani na Golgoti

Ponedjeljak, 6. 3. 2023.

U subotu i nedjelju, 4. i 5. ožujka 2023., u samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu održana je korizmena duhovna obnova za djevojke viših razreda osnovne i srednje škole.

Jaka liturgijska vremena pozivaju nas zastati nad samima sobom i intenzivnije promišljati o svojem životu. Tako su nas sestre Služavke Malog Isusa okupile na „Golgoti“ i pozvale zastati nad samima sobom. Na njihov poziv odazvale su se djevojke iz župa Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije koje su, nakon duhovnog nagovora vlč. Luke Premelča, duhovnika Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, imale priliku pristupiti sakramentu pomirenja, a potom i svetoj misi.

Kroz upoznavanje stvarnosti križa i otkrivanje njegova blagoslova u ljudskom životu, potaknute smo donijeti vlastite odluke prema odlomcima evanđelja korizmenih nedjelja izrađujući svoj „korizmetar“. Mnogima od nas ovo je bila prilika prvi put sudjelovati u molitvi Božanskog časoslova kojeg sestre svakodnevno mole, a prvi dan okrunjen je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Nedjeljno jutro započele smo euharistijskim slavljem, a potom se promišljajući o djelima milosrđa koje nam korizmeno vrijeme stavlja na srce, odvažno uputile u Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Tamo smo susrele mnogu djecu s poteškoćama u razvoju dijeleći svoju radost, pjesmu, igru i ples s potrebnima naše ljubavi i pažnje.

Duhovnu obnovu zaključile smo radom u skupinama pripremajući pobožnost križnog puta, „našim perom“, kojeg smo u samostanskoj kapelici zajednički izmolile. Susret je na mnoge od nas ostavio snažan dojam i još veću želju nasljedovanja Isusa Krista u svakodnevnom životu kojem smo se vratile po povratku svojim domovima.

 

Paula Hosi, sudionica susreta

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve