Zlatna vjernost Bogu

Zlatna vjernost Bogu

Utorak, 16. 8. 2016.

Na svetkovinu Uznesenja BDM prije 50 godina s. M. Mirjam Dedić izrekla je predana i radosna srca Bogu, svoje predanje služenja Njemu u potrebnima i svim bližnjima. Njezina iskrena vjernost Malom Isusu vodila je, zagovorom sluge Božjeg Josipa Stadlera  providonosno do jednog ZLATNOG nadahnuća. 


Prije 21 godinu, kada je bila u ulozi Vrhovne glavarice Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, osnovala je i utemeljila Društvo Prijatelja Malog Isusa(DPMI-a ). Oni su vanjski suradnici koji nisu članovi Družbe ali žive i djeluju u duhu Družbine Karizme i njezine duhovnosti. Kroz različite okolnosti u svakodnevnom životu proširuju poslanje služenja potrebnima te svjedoče radosnu vijest molitvom i karitativnim djelovanjem. Poticaj u svom srcu s. Mirjam sigurno je osjetila kao jedan poseban proročki znak za djelo po kojem se danas događaju evanđeoska i milosna svjedočanstva.

Zajedno s vama s. M. Mirjam zahvaljujemo Malom Isusu za obilje darova koje Vam je tijekom pet desetljeća Providnost udijelila i vodila Vas u vašem poslanju. Nije beznačajno da slavite svoj zlatni Jubilej zavjeta u Izvanrednoj godini milosrđa. Mi članovi Prijatelja Malog Isusa posebno vam čestitamo Jubilej za „ Zlatno „ osnivanje  plemenitog Društva suradnika Družbe riječima Josipa Stadlera : „ Vodi me Majko Marijo k vječnom izvoru mudrosti i ljubavi“( DUHOVNI DAR u Ime PMI-a splitske provincije s. Dolores predala je s. Mirjam u Livnu 14. kolovoza 2016. nakon svečanog Euharistijskog slavlja zajedno sa članom DPMI-a don Stjepanom Lončar, župnikom Brela Donjih).

Svim slavljenicama iz cijele Družbe također srdačno čestitamo 60. 50. 25. obljetnicu redovničkih zavjeta, doživotne zavjete, obnovu zavjeta, prve zavjete, ulazak u prvu i drugu godinu novicijata. Neka vas i sve nas blagoslovi Bog po zagovoru Nebeske Majke Marije i sluge Božjeg Josipa Stadler                                                                                         Zahvalni PMI-a sa s. Dolores Brkić i Marinom Rubić- članicama Vrhovne Uprave Društva.

SRCE S. MIRJAM STADLEROV JE SPOMENAR!

Milosti Božje obasja te sjaj, nebo se okiti cvjetnim bojama

I more zapjeva kad, iz ruku tvojih, mi primismo najljepši dar: Prijatelje Maloga Isusa!

Radost života i služenja žar, za vječni Stadlerov spomenar.

Jasno svjetlo Sina Božjega, ljubav u Otajstvu djeteta,

A to znači voljeti, biti vjeran, ponizan i poslušan.

Malen pod suncem, ali velik u svojim djelima.

 

Darivati sebe i ljubav čistu, tražiti snagu u Isusu Kristu!

E, baš taj je izvor u srcu tvojemu, bistar i nepresušan, izvor koji lice zemlje obnavlja.

Dobrotom i milinom napaja duše žedne ljubavi svete

I mira Kristova, one blagosti divne koja nas krijepi iz Marijina krila djevičanskoga. To

Će nas svjetlo grijati vječno, u svim našim danima!

Draga s. Mirjam!

Po rukama tvojim „Mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj „! (1 Iv 4,16)

Iskrene čestitke za Vaš jubilej!

Bog Vas blagoslovio!

Branka Mlinar

Lijepim željama se pridružuju i ostali članovi PMI iz Omiša!

Omiš, 6. kolovoza 2016.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Zahvalni Malom Isusu i sluzi Božjem Josipu Stadleru za nadahnuće koje ste dobila od Duha Božjega osnovati Društvo Prijatelja Malog Isusa- Mi članovi PMI-a iz grada Splita: Druge gimnazije, župa Gospe od Pojišana, sv. Križa, sv. Obitelji molimo za vas i blagoslov  upućujemo uz vašu 50.godišnjicu zavjeta.

Prijatelji i s. Dolores Brkić

Blagoslovljen bio Bog i pratio vas u nesebičnoj službi Bogu i bližnjima uz iskrene molitve čestitajući vam 50. godišnjicu zavjeta .

PMI-a iz Livna sa s. Sandrom Midenjak

"Imaj prema sebi srce sudačko, prema bližnjem srce materinje a prema Bogu djetinje!"

Hvala velikom Stadleru koji nam je ostavio ovaj sveti znamen.

Vama draga s. Mirjam HVALA uz naše molitve koje upućujemo Malom Isusu i Nebeskoj Majci Mariji zahvaljujući vam što ste nam Božjim darom utemeljila Društvo PMI-a gdje milosno otkrivamo ljepotu Prijateljstva sa Isusom te Njegovo milosrđe dijelimo.

Srdačno  molimo Malog Isusa, zahvalna srca uz vaše 50. godišnje velikodušno služenje Bogu i narodu.

Marina Rubić i s. Dolores Brkić u Ime SVIH članova PMI-a splitske Provincije

HAVLA TEBI

Malom

Isusu

Radosno

Jednoglasno

Anđeoski

Molimo- za Tebe.

         

Dobrohotnost

Evanđeljem

Dijeliš

Iskrenošću

Ćes biti blagoslovljena!

s. Dolores Brkić

Neka Vam Gospodin udijeli obilje svojih blagoslova i neka vam njegova ljubav u srcu sjaji i danas kao i na dan prvih zavjeta.

PMI Gospa od Pojišana

Draga majka Mirjam,

srdačno Vam čestitamo 50. godina redovništva želeći da jedino Malom Isusu u svom životu želite ugoditi, jedino Njegovu svetu volju činiti, jedino Njemu biti slična te u velikoj strpljivosti i gorućoj ljubavi napram Bogu i bližnjemu ustrajati. Vaš životni izbor slijediti Isusa kao redovnica Vas sigurno čini najsretnijom osobom na svijetu te je ujedno i poticaj i svima nama, ostanite u Njegovoj milosti do zadnjeg časa svog života, te Vam je to zalog da će vas Mali Isus iza duga spasonosna života ovjenčati krunom nebeskom.   

To vam od srca žele vaše odane sestre u Gospodinu Renata i Vlasta te članovi PMI Cista Velika, uz naš pozdrav: živio Mali Isus uvijek u našim srcima!

Ps 62

Samo je u Bogu mir, dušo moja, samo je u Njemu nada moja.

Samo on je moja hrid i spasenje, utvrda moja: neću se pokolebati.

U Boga je spasenje moje i slava; Bog mi je hridina silna, utočište.

Mir – Mirjam

Od rane zore do večernjih sati, cijeli dan, kroz sve dane života svoga, pouzdaje se ona u Gospodina, a Gospodin računa na nju, sestru Mirjam.

Poslanje od Njega određeno i zavjet iz ljubavi prema Njemu i za bližnjega da svakodnevno, ustrajno i neumorno izvršava. Sve darovano, sve proživljeno, sve ono što ona je i od čega je njen život satkan, u Kalež njegove ljubavi s radosnim srcem svaki dan na oltar, Njemu predaje. Iz te ljubavi snagu prima i na licu njenom iskri se veliki sjaj, sjaj što bližnjemu njenom u potrebi okrepu daje, a sve s pouzdanjem u Boga, u Isusa koji je naš put istina i život.

Mir – Mirjam , našoj sestri Mirjam, od srca Društvo PMI- a Dugopolje

Dugopolje, 10.08.2016.

Draga sestro Mirjam,

s ljubavlju i poštovanjem čestitamo Vam ovu jubilarnu godišnjicu! Neka Vam Mali Isus podari još puno duhovne i tjelesne snage da svoj poziv s lakoćom i osmijehom i dalje vršite i neka Vas trajno prati svojom milošću!

Neka Bog blagoslovi Vaš rad i da svima nama uvijek budete radosna svjedokinja Njegove veličine u malenosti.

Hvala Vam na velikom nadahnuću što smo izabrani da pod Stadlerovom zastavom srca širimo prijateljstvo s malenima!

PMI-a Katuni –Kreševo, Šestanovac

sa sestrom Dankom Žaper

11. kolovoza 2016.

Draga s. Mirjam!

Čovjekov život je put isprepleten patnjom i pobjedom, padom i usponom, radošću i tugom, zdravljem i bolešću...

Svjesni smo, a Vi najbolje znate, da je Vaš hod u službi Maloga Isusa kroz proteklih 50 godina bio upravo ovo.

Vi danas sve svoje patnje, boli, padove, terete i križeve donosite Gospodinu na oltar i prikazujete ih kao osobnu žrtvu za sebe, svoju Družbu i naše Društvo Prijatelja Maloga Isusa.

Naša zajednica PMI-a iz Metkovića, zajedno s Vama, zahvaljuje Duhu Svetomu na nadahnuću koje Vam je darovao pri osnivanju Društva. Hvala Vam na spremnom i hrabrom odazivu Gospodinu te na svemu što svakodnevno činite za Družbu i Društvo!

Molimo i slavimo Gospodina u zajedništvu!

PMI Metković

"Sestri Mirjam, 50 god. Svevišnjemu služiti i u tom duhu Društvo PM-Isusa pridružiti! Čestitamo sa željom, da skupa s nama - uz Božju pomoć nastavimo! PM-Isusa-Vrgorac"

Sa otoka Brača i morskih žala

Stiže naša molitva mala

Mali Isus neka vam sve plati

I dalje vaše djelovanje zlati

Veliki Stadler neka vas zagovara

 Svaki Prijatelj Malog Isusa čestitku za 50. Jubilej

Za vas Bogu izgovara.

PMI-a Pučišća sa s. Danijelom

Našem Ocu Utemeljitelju zahvalni za veliko remek djelo Družbe SMI-a a po njegovu nadahnuću Vi ste nam darovala Društvo PMI-a. Hvala Vam za nesebičnost i svjedočanstvo življenja sv. Zavjeta koje ste Bogu darovala. Čestitamo uz molitve vaš ZLATNI Jubilej.

PMI-a Krilo- Jesenice sa s. Amabilis i s. Rebekom

  Vijesti - Sve