Devetnicom sv. Rafaelu u susret 124. rođendanu Družbe Srijeda, 15. 10. 2014.

Naziv ovogodišnje devetodnevne molitve je: Moliti srcem.


Naziv ovogodišnje devetodnevne molitve je: Moliti srcem.


Uvodna riječ

Drage moliteljice, dragi molitelji devetnice u čast svetoga Rafaela! Sestre Služavke Maloga Isusa časte svetoga Rafaela arkanđela kao zaštitnika. Osnivač Družbe, sluga Božji Josip Stadler, je u svetom Rafaelu, o kojemu nam pripovijeda Tobijina knjiga, vidio Božjega poslanika na Zemlju zadužena da liječi rane na duši, na vidu, u međuljudskim odnosima, dapokazuje praviput, da spriječi djelovanje zloga duha. Smatrao je da je njegova Družba sestara redovnica Božje djelo. Uputio ju je na životni put upravo na dan kada je Crkva, po starom kalendaru, slavila svetoga Rafaela, 24.listopada 1890., s nakanom da sestre imaju nebeskoga vođu i pratitelja, te lijek za sve teškoće duše i osjećaja. Od tada, kroz protekle 124 godine, sestre časte nebeski lik svetoga Rafaela, zazivaju njegovu prisutnost u svim situacijama života, osobito onima kojima treba nadnaravna snaga razlučivanja Božjega puta.

Naziv ovogodišnje devetodnevne molitve je: Moliti srcem.

Sestre su za molitvu i meditacije uzele tekst iz predzadnjega, trinaestoga, poglavlja Tobijine knjige. To je završna Tobitova molitva, molitva srca, hvalbena molitva duše u radosti.

Družba sestara je ovu godinu živjela pod sjenom „Zastave PresvetogasrcaIsusova“ kojuje otac Utemeljitelj podigao stupivši na tlo Bosne 15. siječnja 1882. Cijeli svijet je u tom razdoblju osjetio toplinu toga Srca. Sestre su uvijek iznova, u svim naraštajima, crpile snagu iz poslanica prvoga pastira Vrhbosanske Crkve, nadbiskupa Josipa Stadlera. Kada je 21. lipnja 1974. godine Družba obilježavala 85. obljetnicu života, sve sestre su obnovile svoju posvetu i vjernost Presvetome srcu Isusovu na grobu svoga osnivača, sada sluge Božjega Josipa Stadlera. Časna majka Radoslava Radek nas je pozvala da u ovoj godini, o četrdesetoj obljetnici od posvete Presvetome srcu, obnovimo svoju posvetu i ponovno osjetimo životnu snagu i doživimo svjetlo koje izvire iz Presvetoga srca.

U ovoj molitvenoj devetnici povezane su dvije ljubavi sluge Božjeg Josipa Stadlera: presveto Srce Isusovo i sveti Rafael arkanđel.

Dok prigibamo koljena pred Ocem časteći Njegov divni naum spasenja po vjeri u Isusa Krista, neka Duh Sveti zahvati i ispuni naš ljudski duh i ljudsko srce snagom koju samo On može podariti.

Stoga „podaj hvalu Gospodinu zanosno i blagoslivljaj kralja vjekova...! „ Tob 13,11-12

sestra M. Admirata Lučić

Preuzmite dokument:

  Devetnica sv. Rafael   (599.52 KB)
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve