Devetodnevna priprava sestara Služavki Maloga Isusa za slavlje svetih zavjeta Subota, 6. 8. 2016.

Na uočnicu Velike Gospe, 14. 8. 2016., u crkvi Gospe Voćinske u Voćinu sestre Služavke Maloga Isusa (SMI) proslavit će svoj zavjetni dan i posvećenje Bogu u redovničkome životu. Za taj dan pripremaju se duhovnim vježbama i molitvenom devetnicom.

Na uočnicu Velike Gospe, 14. 8. 2016., u crkvi Gospe Voćinske u Voćinu sestre Služavke Maloga Isusa (SMI) proslavit će svoj zavjetni dan i posvećenje Bogu u redovničkome životu. Za taj dan pripremaju se duhovnim vježbama i molitvenom devetnicom.

 U župi i svetištu Majke Božje Voćinske u Voćinu, vjernici su predvođeni župnikom vlč. Mladenom Štivinom i sestrama SMI Sarajevske provincije (koje djeluju u župi Voćin)  kao i prethodnih godina, započeli  devetodnevnu molitvenu pripravu za slavlje uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Budući da će ove godine, na deveti dan devetnice, sestre Služavke Maloga Isusa slaviti svoje zavjete u crkvi Gospe Voćinske u Voćinu odlučili su molitveno pratiti sestre SMI u njihovim molitvenim nakanama za sestre slavljenice, koje ove godine zahvaljuju za 50 godina redovničkog služenja Bogu (s. M. Liberije Filipović, s. M. Vilibalde Kvesić, s. M. Bernardine Šarić, s. M. Mirande Tikvić), za doživotne zavjete s. M. Judite Stane Matić, za obnovu zavjeta sestara juniorki (s. M. Jelene Jovanović, s. M. Ane Prkić, s. M. Sandre Kapetanović), za ulazak u  novicijat Nikoline Džavić i Katarine Pilić; za milost novih hrabrih djevojaka koje su spremne služiti Isusu u duhovnom pozivu; za proglašenje blaženim Utemeljitelja Družbe – slugu Božjega Josipa Stadlera i njegovu duhovnu obitelj – Družbu sestara SMI i njihovih suradnika laika - Prijatelje Maloga Isusa. 
 
Molitvenim zajedništvom možete i vi sa sestrama SMI častiti Isusa i njegovu majku Mariju, moleći kroz devet dana devetnicu u čast uznesenja Blažene Djevice Marije.
 
Devetnica u čast uznesenja Blažene Djevice Marije
U ime Oca i Sin i Duha Svetoga. Amen
Budi blagoslovljen, o Marijo, onaj čas u kojem si od Sina svoga bila pozvana u nebesa. Zdravo Marijo …
Budi blagoslovljen, o Marijo, onaj čas u kojem si od anđela bila uznesena na nebesa. Zdravo Marijo …
Budi blagoslovljen, o Marijo, onaj čas u kojem Ti iziđe u susret sav zbor nebeski. Zdravo Marijo …
Budi blagoslovljen čas, o Marijo, onaj u kojem si divnom slavom bila primljena na nebesa. Zdravo Marijo …
Budi blagoslovljen čas, o Marijo, u kojem si bila postavljena s desne svoga Sina na nebesima. Zdravo Marijo …
Budi blagoslovljen čas, o Marijo, u kojem si nazvana kćeri, majkom i zaručnicom Božjom na nebesima. Zdravo Marijo …
Budi blagoslovljen čas, o Marijo, u kojem Te svi sveti priznaše kraljicom svega nebeskog dvora. Zdravo Marijo …
Budi blagoslovljen čas, o Marijo, u kojem Ti se pokloniše svi blaženi duhovi na nebesima. Zdravo Marijo …
Budi blagoslovljen čas, o Marijo, u kojem Ti si nas počela zagovarati kod Boga na nebesima. Zdravo Marijo …
Budi blagoslovljen čas, o Marijo, u kojem ćeš nas grješnike i sluge svoje dobrostivo primiti u nebesko blaženstvo. Zdravo Marijo …
Uznesena je Marija na nebo,
Raduju se anđeli blagoslivljajući i slaveći Gospodina.
Pomolimo se!
Svemogući vjekovječni Bože, Ti si bezgrješnu Djevicu Mariju, roditeljicu svoga Sina, tijelom i dušom uzeo u nebesku slavu; podaj nam, molimo, da k nebeskom uvijek težimo, da zavrijedimo biti sudionici njezine slave. Po Kristu Gospodinu našem. Amen. 
("U slavu Malom Isusu", Molitvenik sestara Služavki Maloga Isusa, Treće izdanje, Zgreb, 2009., str. 146.-148.)
  Vijesti - Sve