Čestitka Prijateljima Maloga Isusa za Blagovijest Srijeda, 24. 3. 2021.

Prikaži svoj život Mariji

Živio Mali Isus!

Dragi Prijatelji Malog Isusa!

Svetkovina Blagovijesti i ove godine nam stavlja pred oči događaj po kojem je započelo spasenje čovjeka. „Sin se Božji utjelovio za naše spasenje, ali u Mariji i po Mariji. Bog Duh Sveti je oblikovao Isusa Krista, ali tek kada je zatražio njezinu privolu po jednom od prvih službenika svoga dvora.“ „Uza sve uzdisaje patrijarha, uza sve molitve proroka i svetaca Staroga zavjeta, kroz četiri tisuće godina, da dobiju to blago, Marija ga je jedina zaslužila i našla milost pred Bogom svojim žarkim molitvama i visokim krjepostima.“

Ako želimo i hoćemo i mi kao vjernici i Isusovi prijatelji biti svakodnevno dionici „nebeskog blaga“, moramo se približiti Majci Mariji i od nje učiti kako biti u trajnom prijateljstvu s Isusom njezinim Sinom. Poput Marije trebamo upoznavati Božju Riječ, razmatrati ju i od nje živjeti neprestano jer je zbog palog čovjeka postala Tijelom i to postaje svaki dan na našim oltarima. Nama koji smo primili milost biti Božja djeca, biti Kristovi sljedbenici, potrebno je svaki dan iznova buditi u sebi svijest sve veće pripadnosti i ovisnosti o Isusu i o Isusovoj i našoj nebeskoj Majci Mariji, na osobit način danas, kada cijeli svijet prolazi kroz jedno neizvjesno vrijeme kušnje.

Ipak u svemu tome Bog ne ostavlja svoj narod, nego nam poručuje da je s nama u sve dane do svršetka svijeta. Ali ne samo On, Gospodin nam daje i Mariju za Majku koja će nas utješiti. Ona će obrisati suze s očiju tužnih, umornih, obespravljenih, nemoćnih i bolesnih. Ona će posredovati za nas kod svoga Sina u svim našim potrebama duše i tijela.

Dragi Prijatelji Maloga Isusa, dobro je klanjati se Isusu koji živi u Marijinoj utrobi. Klanjati se Bogu koji je postao djetetom, da bi nam dao život. Marija je naše sigurno utočište u kojem nam Bog pokazuje svoje milosrđe. O kako je Isus darežljiv prema svojoj prečistoj Majci! Ulio je u njeno djevičansko krilo svoju milost bez mjere. On joj daje povlasticu da u Njegovo ime dijeli od obilja onima koji ga traže iskrena i čista srca.

Zamolimo i mi danas Isusa koji živi u Mariji ovim riječima: Dođi Isuse, živi i kraljuj u nama Prijateljima Maloga Isusa. Ostvari u nama svoj život kako bismo od sada živjeli samo za tebe. Oblikuj u nama svoje uzvišene kreposti, svoj Duh i njegovu svetost, čistoću svoga nauka, žar svoje ljubavi. Učini nas dionicima svojih otajstava kako bismo te nasljedovali ovdje na zemlji. Daj nam svoje svjetlo, kako bi nas vodio u svakom našem koraku. Na slavu tvoga Oca, snagom svoga imena, po svojoj Majci vladaj u nama. Prikazujemo ti sve što jesmo. Čuvaj našu siromašnu svojinu kao svoje vlasništvo. Ostani s nama i u nama u danima kušnji i sumnji. Budi ti jedini Gospodar nas i svega što nas okružuje. Blagoslovi nas i pomozi nam ostati ti vjernima do kraja života.

U ime Vrhovne Uprave Družbe i  Društva Prijatelja Maloga Isusa čestitam svetkovinu Blagovijesti i patron Društva Prijateljima Maloga Isusa i svima koji s nama dijele našu karizmu i poslanje.

Ostanimo i dalje povezani molitvom, duhovnom blizinom i djelima milosrdne ljubavi prema bližnjima koji su potrebni Kristove dobrote i milosrđa. Marija, naša nebeska zaštitnica neka nas štiti i brani od svakoga zla.

s. M. Ana Marija Kesten,

ravnateljica Društva PMI

U Sarajevu u predvečerje svetkovine Blagovijesti

24. ožujka 2021.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve