Proširena sjednica Vrhovne uprave u Zagrebu 11. listopada 2022. Četvrtak, 13. 10. 2022.

U utorak 11. listopada 2022. godine u Kući Suradnica Krista Kralja ul. Tomislava Janka Šagi-Bunića 5, Zagreb, održana je redovita Proširena sjednica Vrhovne uprave. Nakon zajedničke molitve Duhu Svetomu Časna majka je sve pozdravila i poželjela dobrodošlicu.

Pozornost je stavila na današnje Evanđelje u kojem nas Isus upozorava da pazimo na svoju nutrinu, na čistoću svoga srca, na ono što se u njemu nalazi, jer drugima dajemo ono što imamo napomenula je Časna majka.

Na sjednici uz Vrhovnu upravu sudjelovale su i provincijske glavarice s. M. Terezija Pervan, s. M. Ana Marija Kesten i s. M. Emanuela Pečnik.

Časna majka dala je opširniji osvrt na stanje i događaje u Družbi, a sestre provincijalke u provincijama. Pročelnice vijeća u Družbi dale su izvješća o radu pojedinih vijeća.

Izneseno je što je ostvareno od prošle sjednice, koje su poteškoće u životu i radu, sagledano kako dalje i čemu dati prioritet.  Doneseni su određeni zaključci, a neke stvari i aktivnosti rješavati će se u hodu.

Svoje pouzdanje stavljamo u Onoga od koga sve primamo i po kome sve ostvarujemo.

Po završetku sjednice pošle smo na Naumovac pogledati našu Generalnu kuću koja je stradala u potresu, a na kojoj su u tijeku radovi. Pri završetku je konstrucijska obnova. Zahvalile smo Bogu za veliki dar Njegove providnosti sa željom i molitvom da i dalje nad nama bdije.

s. M. Mirjam Dedić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve