Službeni pohod sestrama Služavkama Maloga Isusa izvan domovine Ponedjeljak, 23. 11. 2015.

Od 16. do 23. studenoga 2015., vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek, obavila je kanonsku vizitaciju sestrama Splitske provincije koje djeluju u Essenu u Njemačkoj i u Adregnies u Belgiji.


Od 16. do 23. studenoga 2015., vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek, obavila je kanonsku vizitaciju sestrama Splitske provincije koje djeluju u Essenu u Njemačkoj i u Adregnies u Belgiji.


Ovom prigodom, časna majka s. Radoslava susrela se sa sestrama i upoznala se s njihovim apostolskim djelovanjem u mjestima i ustanovama u kojima djeluju više od pola stoljeća. O važnosti prisutnosti i djelovanju naših sestara posvjedočili su s. Radoslavi i voditelji Ustanova u kojima sestre djeluju.

I u ovom djelu svijeta, gdje se sve više osjeća različitost kultura, sestre nastoje živjeti prvotnu karizmu služenja najpotrebnijima. Nastoje svjedočiti Utemeljiteljev duh ljubavi prema svakom bratu čovjeku.

Kako je ovu kanonsku vizitaciju časna majka s. Radoslava obavila nakon slavlja 125. obljetnice Družbe, prenijela je sestrama dojmove od vanjske proslave Jubileja u Sarajevu i Splitu, te poželjela svim sestrama blagoslovljen i radostan hod služenja Malom Isusu. Zahvalila je sestrama za njihovo predano služenje i svjedočenje u tim krajevima gdje nas Božja providnost treba. Zahvalila im je za sve žrtve koje svakodnevno prikazuju Gospodinu i preporučila u njihove molitve potrebu duhovnih zvanja u sv. Crkvi, a na osobit način u našoj Družbi.

Časna majka s. Radoslava je na kraju kanonske vizitacije u zajednici Essen posjetila sa sestrama i grob naše s. M. Valburge Cvjetković koja je sahranjena na gradskom groblju. Pokojna sestra Valburga je prva sestra naše Družbe koja je preminula izvan domovine. Služila je kao misionarka bolesne i nemoćne u tom mjestu. Mlada se razboljela od teške i neizlječive bolesti i u najljepšim godinama završila svoj ovozemaljski život. Ove godine 25. studenoga navršilo se 50. godina od njezine smrti. Njezin život i smrt, sestrama u tuđini je poticaj za velikodušno služenje i darivanje života za one kojima su poslane.

Na ovom putovanju časnu majku s. Radoslavu pratila je savjetnica s. Marija Banić.

Zahvalne smo Gospodinu i sv. arkanđelu Rafaelu, što su na ovom službenom putovanju u „nesigurnim danima“ pratili našu časnu majku s. Radoslavu i s. Mariju. (am.k.)

  Vijesti - Sve