Ukop majke s. M. Jelene Jovanović Četvrtak, 24. 6. 2021.

Pok. Ljubica Jovanović, majka s. M. Jelene, SMI, ukopana je 23. lipnja na katoličkom groblju Sv. Mihovil u župi Lukavac.


Pok. Ljubica Jovanović, majka s. M. Jelene, SMI, ukopana je 23. lipnja na katoličkom groblju Sv. Mihovil u župi Lukavac.


Misu zadušnicu i ukopne obrede, uz koncelebraciju vlč. Josipa Vajdnera, urednika Katoličkog tjednika, predvodio je župnik mr. vlč. Miodrag Brkan.

Sudjelovalo je 60-ak vjernika među kojima i 10-ak sestara Služavki Malog Isusa predvođenih provincijalnom glavaricom s. M. Anom Marijom Kesten.

Župnik Brkan je u prigodnoj homiliji ukazao na dvije božanske Isusove riječi o smrti: "Ne plači" i "Samo vjeruj!"

U tom kontekstu, podsjetivši kako se u kršćanskom poimanju čovjek rađa dva puta - kad dolazi na ovaj svijet i kad odlazi - izrazio je obitelji pokojnice sućut i ohrabrio da utjehu nađu u vjeri.

Pok. Ljubica rođena je Lukavcu, na današnji dan 1952. S mužem Aćimom rodila je tri kćeri od kojih je jedna s. Jelena, članica Sarajevske provincije Sestara Služavki Malog Isusa. Posljednjih sedam godina pok. Ljubica proživjela je u Domu Sv. Josip u Vitezu, gdje je, opremljena svetim sakramenti ma, preminula 21. lipnja. 

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine! 

KT

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve