Uskrsna čestitka vrhovne glavarice Družbe s. Marije Banić Nedelja, 17. 4. 2022.

Drage moje sestre, postulantice, kandidatice i Prijatelji Maloga Isusa!

U vremenu nesigurnosti, rata, zla i grijeha koji se je uvukao u svijet, strah nestaje pred sigurnošću da Ljubav koja izvire iz Božanskog Srca, a čiji smo i mi dionici, je pobijedila i pobjeđuje svaku vrstu zla, nepravde i grijeha. Raspeti Isus na križu u trenutku najveće patnje ne osuđuje, nego moli: „Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine!“ (Lk 23,34). On koji „na uvredu nije uvredom uzvraćao i mučen nije prijetio“ (1 Pt 2,23), bio je uronjen u ocean zla, mržnje, nasilja i laži ni u jednom trenutku nije dozvolio da Ga se dotakne zlo koje su Mu nanosili, postao je svjedok pobjede Ljubavi nad zlom i grijehom. Ljubav Raspetoga Krista, ne samo da je pobijedila zlo i grijeh, nego i samu smrt.

I dok radosno pjevamo „Smrću smrt nadvlada Neumrli sada. Ustade pun dike slave prevelike. Aleluja, aleluja“, želim vam da ispunjeni ljubavlju Duha Svetoga, ne budete robovi straha, da zlo i grijeh ne pronađu prostora u srcima vašim, nego da hodeći u Istini i Ljubavi posjedujete Kristov mir, koji nam je On ostavio i dao (usp Iv 13,24).

Svima od sveg srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs! Bog vas blagoslovio i čuvao! Majka Uskrslog Gospodina bila vam Majkom i zagovornicom!

Vaša u Malom Isusu

S. M. Marija Banić, vrhovna glavarica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve