Uskrsna čestitka vrhovne glavarice s. Marije Banić Petak, 2. 4. 2021.

Drage moje sestre, kandidatice i Prijatelji Maloga Isusa,

nakon svega lijepog što smo doživjeli protekle godine, ali i svih patnji, stresova, šokova upirući oči u Isusa, razmatrajući Njegov život od rođenja do uskrsnuća, radosno kao nikada do sada proslavimo ovaj Uskrs, jer kako kaže sv. Pavao: „Patnje sadašnjeg vremena nisu dostojne usporedbe sa  slavom koja će se objaviti u nama.“ (Rim 8,18) Isti Sv. Pavao pojašnjava pa kaže: „Ono što oko nije vidjelo, što uho nije čulo, na što ljudsko srce nije pomislilo: to je Bog pripravio onima koji Ga ljube.“ (1 Kor 2,9) A znamo „ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan“ (Rim 5,5). Stoga radujmo se i svečano slavimo. Kršćanin, a pogotovo Bogu posvećena osoba koja ljubi, nema razloga za tugu i žalost, za zabrinutost i tjeskobu. Sam Isus uoči svoje muke, na posljednjoj večeri je molio Nebeskog Oca da i mi posjedujemo onu radost koju On posjeduje u svoj punini (Us. Iv 17,15). Radost srca koje ljubi, bezgranično ljubi. Zar Otac može išta odbiti Sinu?

Drage moje sestre, kandidatice i Prijatelji Maloga Isusa, želim i molim da u svojim srcima posjedujete Isusovu radost, Njegovu ljubav i mir, te proslavite pobjedu Života nad smrću, Uskrsnuće Gospodina Našega Isusa Krista, čista srca, radosno pjevajući uskrsni „Aleluja“.

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs! Bog bio uvijek s vama, pratio vas Njegov blagoslov! Štitio vas zagovor Blažene Djevice Marije i Sv. Josipa. Vaša u Malom Isusu 

s. M. Marija Banić, vrhovna glavarica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve