Posjet umirovljenicima u Vukovarskoj Nedelja, 1. 4. 2012.

SPLIT: Bila je to subota pred Cvjetnicu. Nas nekoliko iz Prijatelja Malog Isusa- župe sv. Petra pripremili smo malu priredbu za umirovljenike u staračkom domu u Vukovarskoj. Htjeli smo ih malo razveseliti pred Cvjetnicu i uljepšati im taj radostan dan. Nekoliko tjedana prije same posjete smo se nalazili u prostorijama naše crkve i sa studenticom Ivanom Bikić uvježbavali smo igrokaz i stekli vještine scenskog izražavanja, te glumili kako bi bili spremni. Odrasli PMI i dobre žene iz naše župe su ispekle kolače i sirnice te odlučile pridonijeti ugodnoj atmosferi.


Stigao je i taj dan. U 15:45 smo se našli ispred crkve sa našim časnim sestrama - s. Eudoksijom i s. Marijankom te se uputili prema domu u Vukovarskoj ulici. Kad smo došli, sa zanimanjem su nas gledale znatiželjne oči staraca i starica.

Jedva su čekali da vide što smo im to pripremili. Nismo mi njima ni bili nepoznati jer smo svake korizmene nedjelje dolazili u dom te molili Križni put. Krenuli smo s izvedbom kojoj je tema bila Korizma i korizmeno odricanje.

Nakon završetka priredbe naš prijatelj (pjevač) je svirao gitaru i naša Hani. Divan je to bio osjećaj, kojeg ni sam ne mogu opisati, kada smo zapjevali skupa ...Jer velik si, činiš djela velika, nitko nije kao ti, Isuse, nitko nije kao ti! Ja i Mihaela Šolić smo šetali od sobe do sobe i dijelili kolače ljudima koji nisu bili u mogućnosti doći na priredbu. Kad smo se vratili, sve su nas pohvalili kako mi mladi PMI iz župe Sv. Petra pomažemo i uveseljavamo stare i nemoćne te kako je to za svaku pohvalu. Bili smo vrlo ponosni.

Došlo je vrijeme odlaska. Bili smo jako tužni jer smo se u domu osjećali dobro i korisno te nismo htjeli otići. Kad smo vidjeli ožarena lica staraca kako nas pozdravljaju i hvale, osjećali smo se kao najsretniji ljudi na svijetu. Jer ipak, učinili smo dobro djelo. 

Jozo Akrap

  Vijesti - Sve