Svjedočanstvo ljubavi na djelu u župi Prozor Srijeda, 9. 10. 2019.

Ova tekuća godina proglašena je Misijskom godinom u  cijelom svijetu, a mjesec listopad izvanrednim misijskim mjesecom. U dogovoru sa župnikom preč. Markom Tomić odlučeno je da se nešto konkretno uradi za misije. U ovaj projekt uključila se i OŠ Marko Marulić točnije djeca, sekcije Socijalno-karitativne sekcije  koju vodi vjeroučiteljica s. Marinela Zeko, Prijatelji Maloga Isusa. Uz molitvenu potporu i materijalnu podršku tijekom cijele godine u župi je cijeli mjesec animacijski. Planirano je da u svakom tjednu bude realizirana po jedna animacijska aktivnost za misije.

Prvi tjedan planirano i ostvareno priprava za prodajnu misijsku izložbu, pravljenje različitih slastica domaćih kolača, pekmeza od šljiva, ajvara i drugih jesenskih plodova.

Drugi tjedan planirana je prodajna misijska izložba ispred župne crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru 6. Listopada u vremenu prije i poslije završetka svetih misa, upriličena je prodajna izložba.

Prihod ostvaren prodajom i darovima nazočnih namijenjen je potrebama misionarki Služavki Maloga Isusa koje djeluju na Haitiju.

Treći tjedan planiran je za bližu pripravu za proslavu Misijske nedjelje. Cijeli tjedan je animacijski koji je satkan od molitve, kateheza i animacija djece za misijske kasice koje će uzeti i u njima skupljati svoje milodare za one koji imaju manje od njih. Animacijske  materijale dobili smo iz Misijske središnjice PMD BiH.

Da bi ovaj projekt mogli do kraja realizirati organizatori zahvaljuju Medijskom Centru Vrhbosanske nadbiskupije i Nadbiskupijskom centru za Pastoral mladih Ivan Pavao II koji su ovaj projekt i materijalno podržali u sklopu Škola Volonterizma.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve