Nova provincijalka sestara Služavki Malog Isusa kod nadbiskupa Barišića Četvrtak, 18. 7. 2019.

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić primio je u četvrtak 18. srpnja, u Nadbiskupskome ordinarijatu u Splitu s. M. Tereziju Pervan, novoimenovanu provincijalku Služavki Malog Isusa splitske Provincije sv. Josipa. Susretu su prisustvovali dosadašnja provincijalka s. M. Anemarie Radan i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.


U ugodnom razgovoru govorilo se o trenutačnoj situaciji u splitskoj Provinciji te o poslanju i izazovima s kojima se Služavke Malog Isusa susreću u Hrvatskoj i svijetu, kao i o novim duhovnim zvanjima čiji je broj, poglavito redovničkih ženskih zvanja, u padu.

Dosadašnja provincijalka s. M. Anemarie Radan zahvalila je Ocu nadbiskupu na velikoj potpori koju pruža njihovoj Provinciji, a nova provincijalka s. M. Terezija Pervan preporučila se Ocu nadbiskupu u molitve izrazivši nadu kako će njegova pastirska razboritost i dalje pratiti splitsku Provinciju.Mons. Vidović je istaknuo kako su Služavke Malog Isusa ostavile, i još uvijek ostavljaju, veliki trag u služenju mjesnoj Crkvi.

Čestitajući na imenovanju, mons. Barišić je ohrabrio s. Tereziju u prihvaćanju odgovorne uloge u svojoj zajednici.

Preuzeto sa https://smn.hr/

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve