10. godišnjica djelovanja katoličke udruge “Lovret”

10. godišnjica djelovanja katoličke udruge “Lovret”

Srijeda, 1. 10. 2008.

SPLIT: Obilježavajući 10. Godišnjicu djelovanja katoličke udruge „Lovret“ i Međunarodni dan starijih 1. listopada obilježili su Prijatelji Malog Isusa iz II. Gimnazije Split sa svojom vjeroučiteljicom. Svečanost Dana kruha i zahvalnosti tradicionalno je organizirano i ove godine 7. listopada u II. splitskoj gimnaziji. Svaki razred pripremio je izložbu s interdisciplinarnim pristupom te s velikom originalnošću i kreativnošću. Manifestacija ove godine je imala i svoju temu: „Imaj srca – podijeli kruh“.


Organizatorica i animatorica ovog projekta je vjeroučiteljica s. Dolores Brkić s humanitarnom i volonterskom grupom „PMI“. Posebnost je što je svaki razred (23 razreda) pripremio po nekoliko paketa hrane i higijenskih potrepština za BESKUĆNIKE i najsiromašnije u gradu Splitu o kojima brine udruga „MOST“. Najljepše kruhove, mladi su poklonili starijim osobama u domu „ Lovret“ u Splitu i jedan paket za Karitas. Mladi žele biti „MOST“ svojim darom srca. Posebnost je i ta što su sudjelovali SVI učenici i profesori bez obzira na dob, spol i vjeru. Mladi žele doprinijeti zajednici u kojoj žive, vođeni idejom: „BITI POZITIVAN PRIMJER MLAĐIM NARAŠTAJIMA, DATI DRUGAČIJU SLIKU O MLADIMA OD ONE KOJA JE DOMINANTNA U ŠIROJ JAVNOSTI.“

U mjesecu Kruha, borbe protiv siromaštva, MISIJA i uz godišnjicu osnutka udruge „MOST“, PMI s vjeroučiteljicom organizirali su večeru za beskućnike i siromahe na otvorenom ispred njihova prihvatilišta pred splitskom rivom.

Djelotvorna ljubav na djelu!

Važno je da vrijeme provedeno u školi stvara aktivnu odgovornost za „sliku“ društva, ispunjava se smisao odgojno-obrazovnog procesa. Odgojiti ljude koji će biti savjesni preuzeti promoviranje DOBRA u okolini, zadatak je vjeronauka i poslanje Prijatelja Malog Isusa.

Margareta Zorica i Dora Knežević 3. D
PMI – II. Gimnazija Split

  Vijesti - Sve