13. susret Prijatelja Malog Isusa

13. susret Prijatelja Malog Isusa

Subota, 10. 4. 2010.

VOĆIN: Domaćin za oko tisuću Prijatelja Maloga Isusa bio je Voćin, svetište Gospe od Utočišta u Požeškoj biskupiji. Središnja tema susreta bila je "Sluga Božji Josip Stadler –apostol Isusa Krista".  Susret se odvijao u duhu zahvalnosti za slugu Božjeg nadbiskupa Stadlera, za 120. godina postojanja Družbe i služenja Malom Isusu. U okviru pripreme za 120. obljetnicu Družbe ostvarena  je i priprava za 13. susret Prijatelja Maloga Isusa. Sestre i Prijatelji Maloga Isusa kroz ovu godinu hode tragom duhovne baštine sluge Božjeg Josipa Stadlera i njegove ljubavi prema Djetetu Isusu i čovjeku u nevolji. U tu svrhu pripremljene su kateheze  posvećene sluzi Božjem Josipu Stadleru, Družbi sestara Služavki Maloga Isusa i štovanju Djeteta Isusa te Euharistijska klanjanja za 25.-i u mjesecu.
 


Slavlje godišnjeg susreta Prijatelja Maloga Isusa započelo je u 10.30 sati, pjesmom župnog zbora iz Voćina, zatim svjedočanstvom svećenika Prijatelja Maloga Isusa, vlč. Jakova Kajinića, koji je nazočnima predstavio svoje sudjelovanje i iskustva pripadnosti Društvu Prijatelja Maloga Isusa. Župnik župe Voćin – vlč. Mladen Štivin – iznio je svoje viđenje i iskustva s Prijateljima Maloga Isusa u župi Voćin. Nakon vlč. Mladena, župnika u Voćinu, gospođa Marica Bičanić – Krupa – Prijatelja Maloga Isusa – svjedočila je o svom djelovanju u spomenutom Društvu.

U 11 sati nastavljeno je s Misnim slavljem koje je  predvodio postulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega Josipa Stadlera, vlč. Pavo Jurišić. U propovijedi je posebno zablistao lik sluge Božjeg Josipa Stadlera, najprije kao „Zlatnog dječaka“ u Slavonskom Brodu,

Na susretu je uručena novčana pomoć – korizmeni dar Prijatelja Maloga Isusa -  obitelji Jozić iz Voćina, u kojoj je prošle godine umro otac i suprug te je majka s dvoje male djece ostala bez sredstava za život.

Godišnji susret u Voćinu imao je jednu novu dimenziju, Prvi PMI fest (pmifest) u čast Malom Isusu i proslavi 120. obljetnice  služenja Malom Isusu Družbe sestara Služavki Maloga Isusa. Festival je  okupio 14 izvođača iz više župa u kojima djeluju sestre Služavke Maloga Isusa  Provincije Bezgrješnog Začeća BDM - Sarajevo. Izdan je  prvi nosač zvuka s pjesmama u čast  Malom Isusu.  Na kraju festivala nagrađeni su autori najboljih stihova  i glazbe.

Tijekom 2010. godine Prijatelji Maloga Isusa razmišljaju, mole i zahvaljuju za svećenike i prvog Vrhbosanskog nadbiskupa slugu Božjeg  Josipa Stadlera, mole za njegovo proglašenje blaženim te za sestre Služavke Maloga Isusa i karizmu služenja Malom Isusu u najpotrebnijima.

U okviru pripreme za 120. obljetnicu Družbe ostvarena  je i priprava za 13. susret Prijatelja Maloga Isusa. Sestre i Prijatelji Maloga Isusa kroz ovu godinu hode tragom duhovne baštine sluge Božjeg Josipa Stadlera i njegove ljubavi prema Djetetu Isusu i čovjeku u nevolji. U tu svrhu pripremljene su kateheze  posvećene sluzi Božjem Josipu Stadleru, Družbi sestara Služavki Maloga Isusa i štovanju Djeteta Isusa te Euharistijska klanjanja za 25.-i u mjesecu.

  Vijesti - Sve