Anđeli u našem životu

Anđeli u našem životu

Srijeda, 23. 11. 2011.

ZAGREB: Dana 23. studenog 2011. u župi sv. Jeronima u Zagrebu, u prostorijama pastoralnog centra, dogodio se susret PMI. Ujedno je održana radionica na temu „Anđeli u našem životu“. Sudjelovali su članovi PMI-a iz župe sv. Jeronima, a radionicu su vodile i animirale sestre Služavke Malog Isusa: s. Emanuela Pečnik i s. Jelena Burić, zajedno s našom s. Ivankom Lukšić.


U radionici je sudjelovalo 30 članova, a najviše je bilo djece, koji se uvijek vesele anđelima. Na početku smo molili molitvu anđelu čuvaru. Zatim se svatko kratko predstavio i odigrali smo igru Što nam je zajedničko. Tada nam je s. Emanuela, uz meditativnu glazbu govorila o smislu, načinu, svrsi i djelovanju anđela u našem životu počevši od djelovanja anđela u Bibliji. Potom smo krenuli na praktični dio radionice: izraditi anđela od krep papira, malo žice, čačkalice i loptice. Bilo je vrlo živo, ali uz strpljivo tumačenje s. Emanuele, svatko od prisutnih uspio je napraviti malog anđelčića.

Na kraju je svatko od prisutnih izvukao poruku iz sv. Pisma, kao i žrtvicu kojima ćemo razveseljavati maloga Isusa kroz dane Došašća pa sve do Božića. Svi smo također dobili poticajni letak što ga je pripremilo Vijeće za PMI zagrebačke provincije - „duhovni hod“ kroz došašće 2011 pod geslom: „Srcem do betlehema“.

U meditativnom dijelu radionice s. Emanuela nas je pozvala neka svaki PMI susretne Boga svaki dan, na poseban način kroz ovo vrijeme došašća koje je pred nama; neka Bog po nama čini dobro prema potrebnoj braći i sestrama oko nas.

Cijeli susret je prošao u jednom veselom druženju i radosti.

Milan Pinjuh, PMI

  Vijesti - Sve