Drage sestre, simpatizeri i Prijatelji Malog Isusa!

Drage sestre, simpatizeri i Prijatelji Malog Isusa!

Četvrtak, 1. 10. 2020.

Drage sestre, simpatizeri i Prijatelji Malog Isusa!

Kako vrijeme odmiče, sve je jasnije da iz naše svakodnevice ne jenjava zabrinutost, neizvjesnost i trud oko razumijevanja Božje volje za svoj narod u stvarnosti koja nas dotiče. Unatoč težini koja nas udaljava od redovitosti na koju smo naučeni, pozvani smo kao kršćani buditi nadu i vjerom nadilaziti vlastitu sumnju i malodušnost. Ponekad je teško živjeti na zemlji, a odražavati Nebo. Stoga je dobro vraćati svoja nastojanja potrebitijima nego što smo mi sami, svjesni da Bog svojih ne ostavlja!

Promatrajući tako posljedice potresa koji je pogodio Zagreb - sjedište naše zagrebačke provincije, posebno provincijalnu kuću nas sestara u Novoj Vesi koja je mnogima bila usputna, ali i trajna stanica duhovne okrepe i susreta, krilo naših sestara i dom u koji i danas rado navraćamo, župe iz kojih djeluju Prijatelji Malog Isusa zagrebačke provincije, te mnoge obitelji koje svojim životima dotiču naše poslanje i rad, probudila se želja potaknuti vas na zajednički projekt pomoći stradalima od potresa zagrebačke provincije. Prilika je ovo u svakom Prijatelju Malog Isusa, ali i mnogim ljudima koje u svom apostolatu susrećemo, razvijati osjećaj majčinske brige za naše bližnje, bez obzira na udaljenost koja nam često zaboravom prikrije zahvalnost za sve darovano. Na takvu spremnost potaknuo nas je i kardinal Josip Bozanić u svojoj propovijedi na Mariji Bistrici povodom ovogodišnjeg 289. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu: „U svemu što nam izgleda kao ograničenje, pozvani smo pronalaziti nove mogućnosti i živjeti ta ograničenja kao novi izazov. U prostornim udaljenostima nismo napušteni, nismo sami, a kršćanska ljubav uvijek nalazi načine kako biti blizu i zajedno.“

Kao Prijatelji Malog Isusa dužni smo „obnavljati Mu štalicu“, ostati duhom u Betlehemu, dajući potporu „najčvršćim gredama“ svoje molitve, apostolata i ljubavi za Njega koji je u mnogima ove zime ostao potrebit. Obnovimo ispucale krovove „slamom“  dosjetljivosti i brigom za prostor bogoslužja, mjesta žive Crkve i molitve naših sestara i bližnjih. 

Stoga vas pozivam da se zajedničkim snagama odazovemo projektu „Bližnjem srce majčinsko!“ i u duhu sluge Božjega Josipa Stadlera uključimo u akciju prikupljanja novčanih sredstava za obnovu stradalih u potresu zagrebačke provincije. Projekt „Bližnjem srce majčinsko!“ provedite kroz ovu pastoralnu godinu do kraja mjeseca lipnja u svojim zajednicama, župama, susretima, na vama moguć i ostvariv način. Neka svaka i najmanja gesta pomoći bude i ostane u duhu jednostavnosti, s majčinskom brigom za sve one kojima će naša velika udaljenost pokazati još veću blizinu.

S vjerom da mi to možemo, ojačani snagom vjere i ljubavi, u duhu Prijatelja Malog Isusa molim zagovor nebeske Majke Marije i blagoslov Boga Oca na sva naša zajednička nastojanja u majčinskoj brizi za potrebite!

Živio Mali Isus!

Vaša s. Kristina Maslać
Pročelnica Vijeća za Prijatelje Malog Isusa zagrebačke provincije

  Vijesti - Sve