Ulazak u kandidaturu

Ulazak u kandidaturu

Nedelja, 27. 9. 2020.

25. rujna 2020. g. je bio poseban dan za našu Družbu i posebno za Provinciju sv. Josipa sa sjedištem u Splitu u koju su, tri djevojke: Ana Ćerdić, Zorana Tomasović i Kata Šakić službeno primljene i započele kandidaturu, svoj korak naprijed prema redovništvu, zajedno sa Malenim Isusom.


Ovaj dan je obilježen misnim slavljem u 16 i 30 sati, u samostanu sv. Rafaela, u Solinu u kojem će kandidatice boraviti. Misno slavlje predvodio je fra Zoran Jonjić, župnik Župe Svetog Ilije Proroka, Studenci, odakle je i naša kandidatica Kata Šakić. Fra Zoran je naše kandidatice predao u sigurne ruke naše Nebeske Majčice Marije. Rekao je također da stave Isusa u svoja srca te da Mu se na taj način približe i postanu jedno s Njim. Potaknuo ih je da se ne boje, naglašavajući riječi „ Ne bojte se! „ nekoliko puta. Na kraju misnog slavlja fra Zoran nas je sve blagoslovio. Provincijalka s. Terezija Pervan je uputila par prigodnih riječi našim kandidaticama, naglašavajući također da se ne boje jer nam je Bog u Svetom Pismu 365 puta naglasio da se ne bojimo, pa onda zaista i nema razloga za strah. Sestre je pozvala na trajnu molitvu za naše nove članice, a s. Marini Mužnić, njihovoj odgojiteljici, stavila je na srce da im bude i sestra i majka. Naše zajedništvo je nastavljeno u prostoru kandidature uz zakusku i ugodni razgovor između fra Zorana, naših sestara te kandidatica.

U današnjem vremenu koje je posebno teško za nas kršćane, Bog i dalje poziva. Poziva da bi Njegovo stado imalo dostojne navjestitelje Njegove riječi. Ljudi uistinu trebaju nekoga tko će im donijeti radosnu vijest i reći im da se ne boje, da hrabro koračaju naprijed s nadom u bolje sutra, da se bore za vječnu domovinu i da vjerno slijede Krista na putu koji je On odabrao za njih. Molimo za naše mlade kandidatice da ustraju u svome pozivu, za nova duhovna zvanja, jer Bog želi i dalje širiti svoje mlado stado.

S.M.I.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve