Duh nas poziva na zajedništvo! Susret laika zagrebačke Nadbiskupije

Duh nas poziva na zajedništvo! Susret laika zagrebačke Nadbiskupije

Utorak, 30. 10. 2018.

30. listopada 2018. započevši sa Euharistijskim slavljem u zagrebačkoj Prvostolnici, te nakon toga u prostoru Nadbiskupskog pastoralnog instituta, održao se susret aktivnih vjernika laika zagrebačke Nadbiskupije pod nazivom: „Duh nas poziva na zajedništvo“. Na susretu nam je biskupski vikar, preč. Marko Kovač predstavio novog povjerenika za vjernike laike: vlč. Borisa Jozića.


Susretu su prisustvovale mnoge vjerničke zajednice, udruge i društva, pa tako i mi u ime Društva Prijatelja Malog Isusa sa animatoricama iz župe sv. Jeronima, Uznesenja Blažene Djevice Marije (Stenjevec) i sv. Ivana Krstitelja (Nova Ves), te s. Anđelinom Perić, vrhovnom pročelnicom Društva Prijatelja Malog Isusa.

Nakon uvodne riječi preč. Marka Kovača, riječ je preuzeo vlč. Boris Jozić koji nam se osobno predstavio i kroz predavanje stavio naglasak na naše međusobno zajedništvo koje nas povezuje. Kao primjer međusobnog zajedništva i sjedinjenja u ljubavi vlč. Boris je istaknuto Presveto Trojstvo i zajednički cilj koji vodi Kraljevstvu Nebeskom, važnost obitelji, ali i molitve za sve svećenike. Neminovna ja i prisutnost Duha Svetoga koji će nam dati da raspoznamo u kojem dijelu želimo da se naš rad kao vjernika laika kreće: da li će to biti misije, karitativno djelovanje ili molitva. Kroz rad vjernika laika moraju biti naglašeniispovijedanje katoličke vjere, komplementarnost, prihvaćanje i teških trenutaka u djelovanju, te ne odustajanje ukoliko se dogodi da neki naši projekti buduodbijeni, prisustvoduhovnih plodova, socijalne dimenzije evangelizacije. Naglasio je da bi želio pratiti naš rad, plodove tog rada, da oni sve više rastu i budu na Slavu Božju. Nakon izlaganja pojedini predstavnici su se sa svojim pitanjima, prijedlozima i sugestijama uključili u razgovor. Predstavili su dio djelovanja svojih zajednica, društava, pojedine  poteškoće ili pak dobre međusobne suradnje.

Do sljedećeg zajedničkog susreta neka u nama rastu riječi koje je vlč. Boris Jozić izrekao u svojoj propovijedi za vrijeme euharistije, a ponovio ih je na susretu: „Kao što za dobru pogaču treba vremena da tijesto uzraste, tako i nama treba vremena da budemo što bolji u svojem radu.“

Sandra Šulj, animatorica DPMI-a
Župa sv. Ivana Krstitelja, Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve